«Brexit» apdraud 14 000 «Airbus» darba vietu Lielbritānijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas aviācijas uzņēmums «Airbus» brīdinājis, ka tas pēc Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) varētu darbību šajā valstī, ja vien pēc «Brexit» starp Lielbritāniju un ES netiks noslēgts vienotā tirgus un muitas savienības pārejas perioda līgums, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Uzņēmuma pārstāvji uzsver, ka šāda paziņojuma mērķis nav radīt nepamatotu satraukumu vai bailes, tomēr esošā situācija esot skarbā realitāte, ar kuru nepieciešams rēķināties.

«Airbus» Lielbritānijā kopumā nodarbina aptuveni 14 000 cilvēku.

Lielbritānijas Rūpniecības konfederācija (CBI) pagājušajā nedēļā pauda viedokli, ka atsevišķiem Lielbritānijas rūpniecības sektoram draudot «izmiršana», ja vien Lielbritānija pēc «Brexit» nenoslēgs līgumu par palikšanu muitas savienībā ar ES.

ES muitas savienība apvieno visas ES dalībvalstis zonā ar vienotiem muitas tarifiem precēm no valstīm ārpus ES.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja iepriekš izslēdza iespēju, ka Lielbritānija pēc valsts izstāšanās no ES varētu palikt bloka muitas savienībā.

Lielbritānijas aiziešana no ES paredzēta nākamā gada martā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu