ASV plāno rūpīgāk pārbaudīt investīcijas no Ķīnas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LEAH MILLIS / REUTERS

Pamatojoties uz ārkārtas likumu, ASV plāno rūpīgāk pārbaudīt investīcijas no Ķīnas svarīgākajās nozarēs, pirmdien vēsta ziņu aģentūra «Bloomberg News».

Atsaucoties uz astoņiem informētiem avotiem, aģentūra vēsta, ka šāds solis piešķirtu «Vašingtonas tirdzniecības karam ar Pekinu potenciāli neatgriezenisku kursu».

«Saskaņā ar plānu Baltais nams izmantotu vienu no nozīmīgākajiem tiesiskajiem pasākumiem, kas pieejami, lai pasludinātu Ķīnas investīcijas ASV uzņēmumos, kuri saistīti ar tehnoloģijām, piemēram, jaunā laikmeta transporta līdzekļiem, robotiku un kosmosu, par draudu ekonomiskajai un nacionālajai drošībai,» ziņo «Bloomberg News».

Aģentūra vēsta, ka Savienoto Valstu finanšu ministrs Stīvs Mnučins aicinās realizēt šo plānu ziņojumā, kas tiks publicēts 29.jūnijā.

ASV prezidents Donalds Tramps šomēnes paziņoja, ka piemēros jaunus 25% tarifus Ķīnas preču importam 50 miljardu ASV dolāru apmērā. Ķīna atbildēja, nosakot tādu pašu ievedmuitas likmi par tādu pašu kopējo summu 659 precēm no ASV.

Pēc tam Tramps paziņoja par plāniem noteikt 10% muitas tarifu Ķīnas preču importam 200 miljardu ASV dolāru apmērā.

Ķīna nosodījusi Trampa lēmumus, nodēvējot tos par šantāžu, un solījusi «stingrus, spēcīgus pretpasākumus», ja Tramps īstenos ieceri par 10% tarifu piemērošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu