Baltais nams negrasās izveidot jaunu mehānismu Ķīnas investīciju kontrolēšanai

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evan Vucci / TT NYHETSBYRÅN

Baltais nams neradīs jaunu mehānismu, lai īpaši vērstos pret Ķīnu, ņemot vērā bažas, ka Pekina vēlas iegādāties sensitīvas ASV tehnoloģijas, taču paļausies uz Kongresā izstrādātiem pasākumiem stingrākas uzraudzības nodrošināšanai, teikts ASV prezidenta Donalda Trampa publiskotajā paziņojumā.

«Esmu secinājis, ka šādi tiesību akti nodrošinās papildu rīkus, lai cīnītos pret agresīvu investīciju praksi, kas apdraud mūsu kritisko tehnoloģiju līderību, nacionālo drošību un nākotnes ekonomikas labklājību,» norāda Tramps.

Iepriekš medijos izskanējusi informācija, ka Baltais nams apsver iespēju ieviest bargākus pasākumus, kas vērstos pret Ķīnas investīcijām ASV.

Taču Tramps pavēstījis, ka šie pasākumi būs krietni plašāki, nevis būs vērsti tikai pret Pekinu. Tas nozīmē, ka ASV izmantos jau esošo Ārvalstu investīciju komisiju, lai uzraudzītu Ķīnas aktivitātes.

Tramps gan brīdina, ka Kongresa nespēja rīkoties liks viņam ieviest jaunus rīkus, kā arī viņš joprojām apsver iespēju izsludināt eksporta kontroles pasākumu pārskata veikšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu