Pagājušajā nedēļā Baltijas reģionā pieauga elektroenerģijas cenas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pagājušajā nedēļā visā «Nord Pool» reģionā bija novērojama elektroenerģijas cenu palielināšanās, aģentūru LETA informēja AS «Latvenergo». Latvijā un Lietuvā nedēļas vidējā cena palielinājās par 0,5%, sasniedzot 52,06 eiro par megavatstundu (MWh), Igaunijā tā pieauga par 9% līdz 51,3 eiro par MWh.

«Nord Pool» sistēmas cena pieauga par 8% līdz 49,86 eiro par MWh.

«Latvenergo» eksperti skaidroja, ka cenu palielināšanās Baltijas valstīs ietekmēja siltais un sausais laiks, kā arī Ziemeļvalstu atomelektrostaciju ikgadējie apkopes darbi.

«Nord Pool» reģionā aizvadītajā nedēļā patēriņa apjoms nemainījās, salīdzinot ar iepriekšējās nedēļas līmeni - 6506 gigavatstundas (GWh), savukārt izstrādes apjoms ir samazinājies, sasniedzot 6271 GWh.

Baltijas valstīs elektroenerģijas patēriņa un izstrādes izmaiņu dinamika ir atšķirīga, tomēr kopumā nav vērojamas būtiskas izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu. Baltijas valstīs kopumā patērētas 466 GWh elektroenerģijas, kas ir par 1,5% mazāk nekā iepriekšējā nedēļā.

Lietuvā patērētās elektroenerģijas samazinājums ir par 3,9%, sasniedzot 206,4 GWh. Igaunijā un Latvijā ir novērots patēriņa pieaugums, attiecīgi par 1% un 0,1%. Patēriņš Igaunijā bija 135,4 GWh, savukārt Latvijā - 124,6 GWh.

Baltijas valstīs izstrādātais elektroenerģijas apjoms palielinājies par 3,8% līdz 293,9 GWh, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu. Latvijā izstrādes pieaugums ir vislielākais - 26,5% un sasniedza 78,8 GWh. Igaunijā pieaugums ir par 1,9% un ir 174,1 GWh, turpretī Lietuvā ievērojams izstrādes samazinājums par 18%, attiecīgi - 41 GWh.

Izstrādes apjoma attiecība pret patēriņu Latvijā ir 63%, Igaunijā 129% un Lietuvā 20%, bet Baltijas valstīs kopumā tika saražoti 63% no reģionā patērētās elektroenerģijas apjoma pagājušajā nedēļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu