VID izstrādājis vairākus risinājumus ārvalstu investoru apkalpošanas uzlabošanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) izstrādājis vairākus risinājumus, lai palīdzētu ārvalstu uzņēmējiem orientēties Latvijas nodokļu sistēmā un VID pakalpojumu klāstā, aģentūru LETA informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

«Nav šaubu, ka VID ir nozīmīgs ķēdes posms ārvalstu investoru piesaistē, tāpēc mūsu uzdevums ir radīt viņiem maksimāli pozitīvu pieredzi. Esam veltījuši daudz darba un enerģijas, lai izstrādātu augsta līmeņa standartu ārvalstu uzņēmēju apkalpošanā, un esmu pārliecināta, ka šī atvērtība un ērtums tiks novērtēts,» sacīja VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā.

VID atzīmēja, ka viens no galvenajiem faktoriem, kas ietekmē investoru lēmumu attīstīt uzņēmējdarbību kādā konkrētā vietā, ir pārliecība par uzņēmuma spēju darboties noteiktā nodokļu sistēmā un paļaušanās uz konstruktīvu sadarbību ar valsts institūcijām.

Pēc VID vēstītā, izstrādātais standarts paredz individuālu konsultantu ikvienam lielajam ārvalstu investoram.

Tāpat VID mājaslapa papildināta ar sadaļu «Investē Latvijā» angļu un krievu valodā, kurā, plānojot sākt uzņēmējdarbību Latvijā vai pilnveidojot esošās zināšanas, ārvalstu uzņēmēji var iepazīties ar koncentrētu un viegli uztveramu informāciju par nodokļiem un VID sniegtajiem pakalpojumiem. Uzlabojumi veikti arī VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS), kurā integrēts «Hugo.lv» mašīntulkošanas serviss, piedāvājot lietotājiem EDS saskarnes tulkojumu angļu un krievu valodā.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas. VID ir izveidots 1993.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu