ES aicina ASV, Ķīnu un Krieviju novērst tirdzniecības kara pāraugšanu «karstajā konfliktā»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JOHN THYS / AFP

Eiropas Savienība (ES) pirmdien aicinājusi ASV, Ķīnu un Krieviju sadarboties, lai mazinātu spriedzi globālajā tirdzniecībā un neļautu tai pāraugt «karstajā konfliktā».

Brīdinot, ka tirdzniecības kari vēsturiski bieži pārauguši vardarbīgā konfrontācijā, Eiropadomes prezidents Donalds Tusks, kurš ieradies vizītē Pekinā, uzsvēris, ka «joprojām ir laiks, lai novērstu konfliktu un haosu».

Jau ziņots, ka pirms nedēļas stājušies spēkā jaunie ASV muitas tarifi uz Ķīnas ražojumiem, un Pekina jau paziņojusi, ka ir «spiesta īstenot nepieciešamos pretpasākumus», reaģējot uz Vašingtonas uzsākto «lielāko tirdzniecības karu ekonomikas vēsturē».

Savukārt Ķīnas Ārlietu ministrija paziņoja, kā tā jau ieviesusi atbildes tarifus ASV precēm, nekavējoties reaģējot uz Vašingtonas noteiktajiem muitas tarifiem Ķīnas ražojumiem.

Kremlis savukārt brīdināja, ka tirdzniecības karš starp ASV un Ķīnu radīs sekas pasaules ekonomikai, vienlaikus norādot, ka Krievija ir gatava aizsargāt savas intereses ekonomiskās neskaidrību laikā.

«Krievija īstenos nepieciešamos pasākumus, lai aizsargātu savas intereses. Jo sevišķi tādus pasākumus, kas ietverti Pasaules Tirdzniecības organizācijas (PTO) noteikumos un normatīvos,» žurnālistiem pavēstīja Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs.

Viņš piebilda, ka Maskava savstarpējos muitas tarifus, ko ASV un Ķīna noteikušas viena otrai, uzrauga ar lielu uzmanību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu