Apmācību cikls par start-up izveidi pulcē uzņēmīgas sievietes. Vēl vari pieteikties!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai arī Latvija ir pirmajā vietā starp Eiropas Savienības (ES) valstīm, kur saskaņā ar ES statistikas departamenta «Eurostat» datiem uzņēmumu vadošajos amatos lielākoties ir sievietes, vēl joprojām sava biznesa uzsākšanā Latvijā aktīvāki ir vīrieši. Lai veicinātu sieviešu iesaisti sava biznesa uzsākšanā un start-up veidošanā, Riga TechGirls sadarbībā ar TWINO izveidojuši īpaši sievietēm radītu bezmaksas apmācību ciklu.

Semināru mērķis ir iedvesmot daiļā dzimuma pārstāves uzsākt savu biznesu un darboties tehnoloģiju jomā, palielinot sieviešu īpatsvaru šajā šķietami vīrišķīgajā nozarē. Jāpiebilst, ka lielākā daļa start-up uzņēmumu ir tieši tehnoloģiju jomā, jo to ir visvieglāk strauji attīstīt. Mūsdienās gan praktiski jebkurš bizness, kas vēlas būt starptautisks, ir ļoti saistīts ar tehnoloģijām

Jau pirmajā seminārā, kas notika 20. aprīlī, tas vienuviet pulcēja zinātkāras un uzņēmīgas dāmas, kas ir ieinteresētas sava biznesa izveidē. Apmācību ciklā vēl paredzēti trīs semināri, uz kuriem iespējams pieteikties!

Kāpēc jāpiesakās? Zināšanas, kontakti un balva!

Lai uzsāktu kaut nelielu biznesu un izveidotu savu start-up, ir ļoti daudz faktoru, kas jāņem vērā. Ir jauki, ja jums ir lieliska ideja un pat tās izpildījums testa stadijā, taču ar to vien nepietiek. Ja vēlēšanās darboties biznesā ir nopietna, ir jāapsver komanda, ar ko kopā strādāsiet, jāpārdomā investīciju avoti. Galu galā ir jāiemācās prezentēt sava ideja un jābūt gataviem, ka testēšanas rezultātā sākotnējā ideja mainīs formu vai pat būtību.

Darbošanās biznesā prasa uzņemties riskus, paredzēt vismaz trīs soļus uz priekšu un ar intuīciju sajust, kas būs veiksmīgs darījums. Iespējams, ka sievietēm vajadzīga tikai neliela iedrošināšana un motivācija, lai veiksmīgi spertu pirmos soļu biznesā. Visus šos aspektus, kas jāņem vērā start-up veidošanā, semināru ciklā skaidros vadošie jomas eksperti, uzņēmēji un investori. Starp lektoriem sastapsiet Annu Andersoni (Froont, berta.me), Toby Moore (Imprimatur Capital Fund Management), Armandu Broku (TWINO), Alisi Semjonovu (Infogram) un Kristiānu Līci (GreyNut).

Vēl viens iemesls pieteikties apmācībām ir iespēja programmas dalībniecēm izcīnīt apmaksātu braucienu uz lielāko Eiropas start-up konferenci «Pirate Summit», kas no 6. līdz 7. septembrim notiks Vācijā.

Kāpēc tieši sievietes?

Apmācību cikls ir orientēts uz start-up jeb jaunuzņēmumu izveidošanu un dibināšanu. Start-up tehnoloģiju joma Latvijā ir salīdzinoši jauna, taču ar lielu potenciālu. Kā uzsver TWINO Grupas dibinātājs Armands Broks, sieviešu pienesumu arī tehnoloģiju biznesā nevajadzētu novērtēt par zemu un ir tikai loģiski, ka finanšu, tehnoloģiju un start-up jomās arvien vairāk ienāk sievietes: «Ikdienā, strādājot tehnoloģiju uzņēmumā, redzam, cik nozīmīga loma tajā ir gan dažādu kultūru un pieredžu, gan dzimumu balansam. Ja vēlamies, lai produktu lieto arī sievietes, ir būtiski, ka viņas piedalās produkta radīšanā, pārdošanā un attīstīšanā. Tehnoloģiju uzņēmumos šobrīd ir izteikta vīriešu dominance, taču tieši šajā nozarē nākotnē paredzams vislielākais darbinieku trūkums, tāpēc ceram, ka arī šī iniciatīva iedrošinās vismaz daļu meiteņu paskatīties uz šo nozari kā potenciālu darbavietu nākotnē.»

Kam būs saistoši?

Semināru cikls būs īpaši piemērots dāmām, kam ir jau konkrēta biznesa ideja, ko vēlētos attīstīt. Tomēr ir aicinātas arī sievietes, kas tikai jūt sevī vēlmi darboties – iespējams, ka tieši šajā kompānijā un semināros raisīsies domas un radīsies idejas, ko attīstīt. Tāpat semināru cikls būs saistošs biznesa, ekonomikas un uzņēmējdarbības studentēm, kas savu nākotni saista ar biznesu, it īpaši tehnoloģiju jomā.

Gribu! Kad un kur man jābūt?

Pārējie trīs semināri notiks 26. aprīlī, 8. maijā un 18. maijā no plkst. 18.30 līdz 21.30, Brīvības ielā 55, The Mill telpās.

Lai pieteiktos semināriem, vēl līdz 21. aprīlim plkst. 12.00 sūtiet pieteikumu latviešu vai angļu valodā, skaidrojot, kāpēc vēlaties piedalīties programmā, uz e-pasta adresi rtg@twino.eu.

Vairāk informācijas

Par Riga TechGirls

Riga TechGirls ir kustība, kuras mērķis ir iesaistīt vairāk sieviešu IT jomā, izglītojot nodarbībās un iedvesmojot pasākumos. RTG komūnai šobrīd pievienojušās vairāk nekā 200 sieviešu, kas tiekas reizi mēnesī un dalās savā pieredzē.

Par TWINO

TWINO ir visstraujāk augošā savstarpējo aizdevumu platforma kontinentālajā Eiropā. TWINO Grupas komandā strādā vairāk nekā 600 darbinieki 9 valstu birojos, tostarp Latvijā, Polijā, Gruzijā, Krievijā, Spānijā u.c.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu