Transporta nozares perspektīva sadarbībā ar Indiju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļā Rīgā notika Latvijas – Indijas biznesa forums, kurā piedalījās vairāk nekā 150 visdažādāko nozaru Latvijas uzņēmumu pārstāvji. Lai gan abu valstu savstarpējās tirdzniecības dati pagājušajā gadā ir strauji auguši, tomēr šajā ziņā vēl ir izaugsmes iespējas.

Ar kopējo tirdzniecības apgrozījumu 85 miljoni eiro Indija ierindojas vien 34.vietā starp Latvijas tirdzniecības partneriem, bet eksports uz Indiju un imports no tās ir vien 0,3% no Latvijas tirdzniecības bilances kopapjoma.

Kā viena no perspektīvākajām abu valstu savstarpējās sadarbības attīstīšanā tiek minēta transporta nozare, kur sadarbību plānots īstenot, izveidojot sauszemes kravu transportēšanas maršrutu, tādējādi Latvijai radot iespējas kļūt par loģistikas centru Indijas kravām, kas tiek vestas uz Eiropu.

Kā Latvijas priekšrocība veiksmīgai sadarbībai sarunās ar Indijas partneriem tiek akcentētas Latvijas ostas, kas ziemā neaizsalst un no kurām jebkuru kravu uz Skandināvijas valstīm var nogādāt pat 24 stundu laikā. Saskaņā ar «Latvijas dzelzceļa» prezidenta Edvīna Bērziņa teikto, pirmais testa vilciens no Indijas uz Latviju varētu sākt ceļu šī gada nogalē. Kravas vilciena organizēšanā ir jāņem vērā iesaistīto pušu skaits, tāpēc testa vilcienu organizēšana ir laikietilpīgs process.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu