«Pasažieru vilciena» apgrozījums pērn pieauga par 2,5%; peļņa - € 508 933

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

AS «Pasažieru vilciens» pērn strādāja ar 64,835 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,5% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa saruka par 8,4% - līdz 508 933 eiro, pavēstīja «Pasažieru vilciena» pārstāvji.

Kompānija pērn pārvadāja 17,075 miljonus pasažieru, kas ir par 1,1% vairāk nekā 2015.gadā, lai gan kopumā reģionālajos sabiedriskā transporta pārvadājumos 2016.gadā pasažieru skaits sarucis par 3-4%.

«Pērn ieviestie zonu tarifi, internetā un lietotnēs nopērkamās elektroniskās biļetes, vilcienu kustības ātruma palielināšana, kā arī citi uzlabojumi pasažieru ērtībām 2016.gadā pirmo reizi deviņu gadu laikā ir nodrošinājuši pārvadāto pasažieru skaita pieaugumu,» sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns.

«Pasažieru vilciena» padomes priekšsēdētājs Sandis Šteins uzsvēra uzņēmuma veiksmīgo darbību, neraugoties uz negatīvo demogrāfiju un grūtajiem tirgus apstākļiem, kad kopējais sabiedriskā transporta pasažieru skaits turpina samazināties.

Pēc uzņēmumā vēstītā, pārskata periodā tika nodrošināta 98,6% vilcienu reisu izpildes precizitāte, savukārt pārvadāto maksas pasažieru daļa reģionālā sabiedriskā transporta tirgū pieauga līdz 39%.

Pērn uzņēmumā strādāja 1106 darbinieki.

Kompānija 2015.gadā strādāja ar 63,276 miljonu eiro apgrozījumu un guva 556 037 eiro peļņu.

«Pasažieru vilciens» ir vienīgais iekšzemes sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējs, kas pārvadā pasažierus pa dzelzceļu visā Latvijas teritorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu