Latvijas Starptautiskā transporta foruma prezidentūras prioritāte būs transporta drošība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Starptautiskā transporta foruma (TF) prezidentūras prioritāte būs transporta drošība, pavēstīja Satiksmes ministrijā.

Vācijas pilsētā Leipcigā notiekošajā ITF dalībvalstu Ministru samitā šodien satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) iezīmēja Latvijas prezidentūras ITF tēmas diskusijām nākamā gada Ministru samitam.

«Transporta sistēmas drošība dažādos aspektos šodien ir viens no ilgtspējīgas un uzticamas nozares stūrakmeņiem. Transports ir kļuvis par globālu problēmu, un tas ir ļoti svarīgi, lai attīstītu šo nozari globālā līmenī. Katrs transporta projekts ir rūpīgi jāizvērtē un tam jābūt līdzsvarotā attiecībā uz tā efektivitāti, drošību un ilgtspēju. To var radīt globāls dialogs, saskaņota un koordinēta rīcība. Uzskatu, ka ITF ir lieliska iespēja apspriest un apmainīties ar informāciju, tāpēc tā ir vieta, kur runā par aktuālo un vizionāro pasaules transporta attīstībā,» klāstīja Augulis.

Pēc viņa teiktā, ņemot vērā ITF globālo dalībnieku mērogu, Latvija ir apņēmības pilna uzlabot dialogu starp valstīm un kontinentiem, lai veicinātu efektīvāku transporta savienojumu izveidi un uzlabotu sadarbību starp ITF valstīm.

Būtiskākās tēmas Latvijas prezidentūras ITF visa gada laikā, kā arī nākamā gada Ministru sesijas Augstākā līmeņa sanāksmes diskusijām - Eiropas-Āzijas piegāžu ķēžu loģistika un drošība, globālais terorisms, drošības izaicinājumi transporta nozarē, ceļu satiksmes drošības uzlabošana, drošība aviācijas sektorā, transporta datu un transporta sistēmu drošība, transporta servisu nepārtrauktības nodrošināšana, u.c.

«Šī prezidentūra Latvijai ir pilna iespēju un vienlaikus pilna izaicinājumu koordinēt jaunu politikas plānošanas dokumentu attīstību, vienlaikus uzturot augstos ITF darba standartus,» piebilda Augulis.

ITF piedalījās arī Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš, Autosatiksmes departamenta direktors Tālivaldis Vectirāns, Autosatiksmes departamenta direktora vietniece Annija Novikova.

2015.gada ITF laikā Latvija tika izraudzīta par ITF prezidējošo valsti 2018.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu