LDz Ilgtspējas indeksā saņēmis Zelta godalgu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

VAS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta rīkotajā Ilgtspējas indeksā pagājušajā nedēļā saņēma Zelta kategorijas novērtējumu par uzņēmuma paveikto ilgtspējas jomā.

Šāds novērtējums iegūts, pateicoties aizvadītajā gadā uzņēmumā īstenotajām pārmaiņām, tostarp «LDz Ideju bankas» izveidei, kas nodrošina iespēju vairāk nekā 11 000 «Latvijas dzelzceļa» koncerna darbinieku iesniegt savus priekšlikumus uzņēmuma darbības uzlabošanai, kā arī – Krāpšanas novēršanas politikas izstrādei un ieviešanai visos koncerna uzņēmumos. Turklāt 2017.gada pavasarī LDz pirmo reizi publiskoja izstrādāto ilgtspējas pārskatu par 2016.gadu, kas sagatavots atbilstoši starptautiski atzītajām GRI G4 vadlīnijām, kuras nosaka, kā mērāma uzņēmuma ekonomiskā, sociālā un vides ietekme.

Augstu novērtējumu šī gada Ilgtspējas indeksā saņēmušas arī divas LDz meitaskompānijas - SIA «LDz Cargo» jau otro gadu iekļuvusi Sudraba kategorijā, savukārt SIA «LDz Ritošā sastāva serviss», kurš Ilgtspējas indeksā piedalījās pirmoreiz, ierindojies Bronzas kategorijā.

Nākamgad LDz ir apņēmies uzlabot savu sniegumu jomās, kur tas vēl nekvalificējas uz augstāko Ilgtspējas indeksa novērtējumu – Platīna statusu, - kā arī nodrošināt vēl vienas meitassabiedrības dalību Ilgtspējas indeksā, norādīja LDz prezidents Edvīns Bērziņš.

Atbildīga biznesa nedēļas ietvaros pagājušajā nedēļā LDz un tā meitaskompānija «LDz Cargo» saņēma arī Ģimenei draudzīga komersanta statusu, ko piešķir Labklājības ministrijas sadarbībā ar Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūtu. Šo statusu piešķir uzņēmumiem, kuri īsteno ģimenei draudzīgu politiku gan savā komercsabiedrībā, gan arī plašākas sabiedrības kontekstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu