«Latvijas gaisa satiksmes» apgrozījums pirmajā ceturksnī pieaudzis par 12,2%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Par gaisa satiksmes organizēšanu Latvijā atbildīgā AS «Latvijas gaisa satiksme» šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 5,928 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,2% vairāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, kā arī kompānija guva peļņu 192 675 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā sacīts, ka šogad pirmajā ceturksnī «Latvijas gaisa satiksme» izpildījusi plānoto ieņēmumu un izdevumu apmēru.

Tāpat kompānijas vadība norāda, ka aeronavigācijas pakalpojumu sniegšana ir «Latvijas gaisa satiksmes» galvenais pamatdarbības veids. 2017.gada pirmajos trijos mēnešos «Latvijas gaisa satiksme» apkalpojusi 55 210 lidojumu, kas, salīdzinot ar 2016.gada pirmo ceturksni, ir par 3241 lidojumu vairāk.

«2017.gada pirmajā ceturksnī norit aktīvs darbs pie nozīmīgākā projekta - Jaunā gaisa satiksmes vadības torņa būvniecības. Ir veikta finansējuma piesaistes analīze, norit aktīvs darbs ar ekspertiem par jaunā torņa atrašanās vietas izvēli un torņa tehnoloģiskā aprīkojuma prasību izstrādes,» teikts vadības ziņojumā.

Tajā arī atzīmēts, ka ieviešanas stadijā ir Eiropas Infrastruktūras savienošanas instrumenta līdzfinansētie projekti «A-CDM RIGA» un «CPDLC Implementation in the Riga FIR». A-CDM projektā ir noslēgusies iepirkuma procedūra par konsultāciju pakalpojumiem A-CDM platformas koncepcijas un procedūru izstrādei, savukārt projekta par datu pārraides infrastruktūras izveidi saziņai starp dispečeri un pilotu (CPDLC funkcionalitāte) ir izsludināti iepirkumi projektā nepieciešamo iekārtu un aprīkojuma iegādei.

2016.gada pirmajā ceturksnī «Latvijas gaisa satiksmes» apgrozījums bija 5,284 miljoni eiro, bet kompānijas zaudējumi bija 427 831 eiro apmērā.

«Latvijas gaisa satiksme» ir 100% valsts uzņēmums, tā pienākums ir nodrošināt gaisa telpas lietotājus ar aeronavigācijas pakalpojumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu