«Lietuvos geležinkeliai» grib sākt pasažieru pārvadājumus uz Daugavpili

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix / 15min.lt

Lietuvas valsts dzelzceļa kompānija «Lietuvos geležinkeliai» plāno sākt pasažieru pārvadājumus uz Daugavpili.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījis uzņēmuma pārstāvis Mants Dubausks, Lietuvas kompānija jau ir tam gatava, bet vēl gaida galīgo apstiprinājumu no AS «Latvijas dzelzceļš» (LDz).

«No savas puses esam sagatavojušies, jāpabeidz saskaņošana ar Latvijas pusi,» viņš norādījis, piebilstot, ka satiksme šajā maršrutā var tikt atklāta jau tuvāko mēnešu laikā.

Šobrīd «Lietuvos geležinkeliai» pasažierus ved līdz Turmantas stacijai pie Latvijas robežas, bet vēlas pagarināt šo maršrutu par aptuveni 15 kilometriem - līdz Daugavpilij. No Turmantas uz Viļņu sešas reizes dienā kursē dīzeļvilcieni, kas ļauj divu līdz divarpus stundu laikā nokļūt Lietuvas galvaspilsētā.

Pēc Dubauska teiktā, maršruts tiktu pagarināts tikai nedaudz, bet tas būtu pirmais solis. «Ja vēlies kaut ko darīt, sāc no vienkāršākā, un tad jau skatīsimies, kā veiksies,» viņš piebildis.

Pirmdien «Lietuvos geležinkeliai» par jauniem maršrutiem apspriedās ar LDz pārstāvjiem. Pašlaik Lietuvas valsts dzelzceļa kompānija pasažierus uz Latviju neved.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu