Atklāj Latvijas paviljonu Astana EXPO 2017

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kazahstānas galvaspilsētā Astanā aizvadītās nedēļas nogalē atklāta starptautiskā izstāde «Astana EXPO 2017». Ar savu paviljonu tajā piedalās arī Latvija. Mūsu valsts paviljonā liels uzsvars likts tieši uz transporta un loģistikas nozari un sadarbības potenciālu šajā jomā. Lielākie Latvijas paviljona partneri ir VAS «Latvijas dzelzceļš» (LDz), Rīgas brīvosta un Liepājas Speciālā ekonomiskā zona.

Izstādes galvenā tēma ir nākotnes enerģija («Future Energy»), un LDz līdzās esošo un jaunu loģistikas koridoru popularizēšanai tajā ikvienam apmeklētājam dod iespēju iepazīties ar ūdeņraža lokomotīves prototipu «Hyloco».

Latvijas paviljona moto ir «Tava tikšanās vieta Latvija - enerģija ir mūsu dabā». Visu trīs izstādes norises mēnešu laikā Latvijas paviljonā tiks rīkotas tematiskās nedēļas, kas veltītas tranzīta un loģistikas, izglītības un zinātnes, IT, ražošanas un inovāciju nozarēm.

Jūlija vidū, uzreiz pēc Latvijas nacionālās dienas «Astana EXPO 2017» Latvijas paviljonā notiks LDz un tā partneru rīkotas konferences un diskusijas par tranzīta un loģistikas nozares aktualitātēm. 10.jūlijā norisināsies konference «Globālās transporta kustības perspektīva. Eirāzijas potenciāls», kuru atklās Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, LR satiksmes ministrs Uldis Augulis un viņa Kazahstānas kolēģis, investīciju un attīstības ministrs Ženiss Kasimbeks, kā arī Latvijas un Kazahstānas dzelzceļu vadība. Savukārt 12.jūlijā notiks diskusija par konteinervilcienu pārvadājumu organizēšanu Eirāzijā, kur piedalīsies SIA «LDz Loģistika» valdes priekšsēdētājs Verners Lūsis, bet 13.jūlijā noritēs diskusija, kas veltīta videi draudzīgu tehnoloģiju ieviešanā transporta nozarē, kurā plašāku informāciju par ritošā sastāva modernizācijas projektiem un ūdeņraža lokomotīves izstrādi sniegs «LDz ritošā sastāva serviss».

«Astana EXPO 2017» vadmotīvs ir «Future Energy» jeb nākotnes enerģija, kas sevī ietver gan inovācijas, gan nākotnes attīstības perspektīvas un virzienus, tādēļ saskaņā ar šo vadmotīvu LDz izstādē runās gan par loģistikas virzieniem Eirāzijas reģionā, gan jauniem tehnoloģiskiem risinājumiem.

Izstāde «Astana EXPO» norisinās no 10.jūnija līdz 10.septembrim. Paredzams, ka kopumā to apmeklēs vairāki miljoni interesentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu