«EVR Cargo» iegādājas 500 jaunus vagonus, kurus iznomās pārvadājumiem Krievijā

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Igaunijas valsts dzelzceļa kravu pārvadājumu kompānija «EVR Cargo» par 17,8 miljoniem eiro iegādājusies 500 jaunus vagonus - 300 konteineru platformas un 200 atvērtus vagonus, kurus paredzēts iznomāt pārvadājumiem Krievijā.

Šo vagonu iegāde notiek, īstenojot pirmo daļu plānam jaunos vagonos investēt 35 miljonus eiro.

«Vagonu noma ir augoša biznesa tendence, kurā mēs vairāk iesaistāmies kopš pagājušās vasaras. Ienākumus no vagonu nomas esam palielinājuši par 157%. Mūsu aplēses liecina, ka šī tendence turpināsies, tādēļ mēs uzskatām, ka investīcijas ir saprātīgas un plānojam tās turpināt,» sacīja «EVR Cargo» ģenerāldirektors Rauls Tomsalu.

«EVR Cargo» vagonus iegādāsies tieši no divām rūpnīcām Krievijā, lai gan iepriekš tādi iepirkumi veikti ar starpnieku palīdzību.

Plānots, ka pirmie vagoni «EVR Cargo» rīcībā nonāks jau jūnija beigās, bet pēdējie - augustā.

Ja darījums notiks atbilstoši plānam, kompānija sāks īstenot investīciju plāna otro daļu, norādīja Tomsalu.

«EVR Cargo» plāno iznomāt konteineru platformas lielākajiem starptautiskajiem klientiem, kas pārvadā kravas starp Ķīnu un Eiropu. Atvērtie vagoni tiks iznomāti beramkravu pārvadājumiem Krievijas vietējā tirgū, kas pieaug.

Pēc jauno vagonu iegādes «EVR Cargo» rīcībā būs kopumā 3022 vagoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu