LSEZ teritorijā par apmēram diviem miljoniem eiro plānots celt griķu ražotni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) teritorijā plānots celt griķu ražotni, kuras izveidē plānots ieguldīt apmēram divus miljonus eiro, pastāstīja LSEZ pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Viņa pastāstīja, ka SIA «Buckwheat Baltics» tuvāko divu gadu laikā Dūņu ielas industriālajā parkā, Dūņu iela 5, Liepājā plāno izveidot lauksaimniecības produkcijas pārstrādes ražotnes un noliktavas kompleksu, kas pēc biznesa plāna ir griķu ražotne.

Ratniece-Kadeģe pastāstīja, ka uzņēmums pats nāca klajā ar iniciatīvu par griķu ražotnes izveidi LSEZ teritorijā. «Uzņēmums rezervēja vietu industriālajā teritorijā, ko par Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļiem pilsēta sagatavoja uzņēmējiem. (..) Viņi nāca ar nomas līguma piedāvājumu, ir izpildījuši rezervācijas līgumā noteiktās prasības, ka jāsagatavo būvniecības pieteikums minimālajā sastāvā un jāsniedz būvvaldē. Lieliem soļiem projekts virzās uz priekšu,» teica Ratniece-Kadeģe.

Viņa piebilda, ka uzņēmumam vēl ir jāsaņem būvatļauja un tiklīdz tas būs paveikts, visticamāk, sāksies būvdarbi. Nākošā gada otrajā pusē kompānija plāno sākt ražošanu. Divu gadu laikā «Buckwheat Baltics» plāno sasniegt apmēram 15 miljonu eiro apgrozījumu un nodrošināt 27 jaunas darbavietas.

LSEZ pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste pastāstīja, ka «Buckwheat Baltics» ir piešķirts arī LSEZ kapitālsabiedrības statuss, kas ļauj kompānijai saņemt likumā noteiktos atvieglojumus.

Viņa atzīmēja, ka iesniegumu ar lūgumu noslēgt ilgtermiņa nomas līgumu ar apbūves tiesībām būvprojekta «Noliktavas un ražotne Dūņu ielā 5, Liepājā» realizēšanai, apsaimniekošanai un komercdarbības veikšanai LSEZ pārvalde no «Buckwheat Baltics» saņēma šā gada 5.jūnijā. LSEZ pārvaldē iesniegts arī Liepājas pilsētas Būvvaldes pozitīvs atzinums par izstrādāto būvprojektu minimālā sastāvā.

Izvērtējot iesniegtos dokumentus un balstoties uz normatīvajiem aktiem, LSEZ valde izlēma slēgt ar «Buckwheat Baltics» nekustamā īpašuma ar platību 23 740 kvadrātmetri ilgtermiņa nomas līgumu ar apbūves tiesībām uz 30 gadiem būvprojekta realizēšanai, kā arī attiecīgā zemesgabala apsaimniekošanai un komercdarbības veikšanai. LSEZ pārvaldes noteiktā nomas maksa ir 0,025 eiro par vienu kvadrātmetru mēnesī bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Informācija «Firmas.lv» liecina, ka «Buckwheat Baltics» ir reģistrēts 2017.gada 18.aprīlī un kompānijas pamatkapitāls ir 2800 eiro. Kompānija pilnībā pieder Igaunijas pilsonim Sergejam Puhno.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu