«Vienotība» rosina noteikt izdevīgāku degvielas akcīzes režīmu starptautiskajiem pārvadātājiem no Latvijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Vienotība» apspriešanai piedāvājusi izdevīgāka degvielas akcīzes režīma noteikšanu starptautiskajiem pārvadātājiem no Latvijas, lai saglabātu uzņēmēju konkurētspēju Baltijas reģionā, pavēstīja Saeimas deputāts Ints Dālderis (V).

Attiecīgās izmaiņas attiektos uz kravas mašīnām virs 7,5 tonnām, par kurām saistībā ar nopirkto degvielu vēlāk tiktu veikta akcīzes nodokļa maksa par daļu, kas būtu virs minimālās Eiropas Savienībā paredzētās akcīzes nodokļa likmes. Lai to īstenotu, kravas mašīnas varētu sākt izmantot konkrētas piesaistītas degvielas kartes.

Finanšu ministrija (FM) aicināta veikt aprēķinus, cik izdevīga būtu šādas sistēmas ieviešana, norādīja Dālderis. Tāpat «Vienotība» uzskata, ka nepieciešams «uzmanīgāk» pieiet jautājumam par akcīzes nodokļa paaugstināšanas apjomu alkoholam. Šāda pieeja nepieciešama, lai ienākumi no akcīzes nodokļa nesamazinātos, kā arī, lai nodokļa paaugstināšana nepalielinātu nelegālā alkohola apriti, skaidroja politiķis.

Saistībā ar iepriekš aktualizēto jautājumu par pieeju veselības pakalpojumu pilnajam grozam cilvēkiem, kas nemaksā sociālo nodokli, diskusijas varētu turpināties līdz rudenim, norādīja deputāts.

Paredzēts, ka «Vienotība» FM veiktos jaunākos nodokļu reformas aprēķinus saņems pirmdien, 3.jūlijā, koalīcijas sanāksmē.

Jau vēstīts, ka koalīcija vienojusies piedāvāt diferencēt iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes - ienākumiem līdz 20 000 eiro gadā IIN likme būs 20%, no 20 001 eiro līdz 55 000 eiro - 23%, bet virs 55 000 eiro - 31%. Tajā pašā laikā lielo algu saņēmējiem netiks piemērots solidaritātes nodoklis.

Tāpat koalīcija vienojās, ka reinvestētajai peļņai tiks piemērota 0% likme, lai saglabātu uzņēmumu konkurētspēju.

Pakāpeniski augs arī neapliekamais minimums. Ar nodokļi neapliekamo minimumu paredzēts palielināt līdz 200 eiro no 2018.gada, līdz 230 eiro no 2019.gada un 250 eiro no 2020.gada.

Vienošanās paredz arī minimālās algas paaugstināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu