LDz ar Čendu municipalitāti pārrunā turpmākās sadarbības iespējas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļā VAS «Latvijas dzelzceļš» prezidentam Edvīnam Bērziņam un SIA «LDz Loģistika» valdes priekšsēdētājam Verneram Lūsim Ķīnā tiekoties ar Čendu municipalitātes amatpersonām, pārrunātas turpmākās sadarbības iespējas.

LDz vadība kopā ar sadarbības partnera DHL Global Forwarding (China) pārstāvjiem, augstas pievienotās vērtības pakalpojumu sektora vadītājiem Zaferu Enginu un Hu Hai tikās ar Čendu municipālā ostas un loģistikas biroja vadītāju, partijas sekretāru Čenu Zongveju un viņa komandu.

Stundu garās tikšanās laikā uzsvērta Rīgas un Latvijas loma kravu pārvadājumu maršrutā starp Čendu un Skandināvijas un Eiropas valstīm un panākta vienošanās tuvākajā laikā parakstīt sadarbības memorandu starp LDz un Čendu.

Tāpat pagājušajā nedēļā Čendu norisinājās Ķīnas Starptautiskajā transporta un loģistikas izstāde, kurā Latvijas tranzītkoridora piedāvājumu prezentēja arī LDz. Šī ir viena no ievērojamākajām nozares izstādēm Āzijā, un šogad tā norisinājās jau 17.reizi. Uz izstādi pulcējas pasaules transporta un loģistikas nozares uzņēmumi, kā arī to klienti. LDz stenda apmeklētāji izrādīja interesi par pērn izveidoto Jivu-Rīgas maršrutu, kā arī interesējās par Ķīnas kravu pārvadājumiem uz Eiropu caur Rīgas ostu, tādējādi rodot alternatīvas Brestas maršrutam, kas patlaban ir pārslogots un kavē efektīvu satiksmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu