Uz Igaunijas robežas pastiprina kontroli Pensa vizītes laikā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Saistībā ar ASV viceprezidenta Maika Pensa vizīti Igaunijā Policijas un robežapsardzības pārvalde no piektdienas līdz pirmdienai robežpārejas punktos veiks pastiprinātu cilvēku, automobiļu un dokumentu kontroli.

Saistībā ar Pensa vizīti tiks veikta biežāka ceļotāju kontrole arī Tallinas ostā un lidostā, tāpēc pasažieriem jābūt gataviem papildus pārbaudēm, kas var prasīt ilgāku laiku, aģentūrai BNS pavēstīja Policijas un robežapsardzes pārvaldē.

«Policisti var veikt arī no Eiropas Savienības dalībvalstīm ieceļojošo cilvēku ceļošanas dokumentu izlases pārbaudes. Tāpēc katram nepieciešams derīgs ceļošanas dokuments - vai nu pase, vai identifikācijas karte,» norādīja pārvaldes priekšnieks Ivo Utsars.

Policija biežāk nekā ierasti veiks arī automobiļu un cilvēku kontroli apriņķos, kas robežojas ar Latviju.

«Pastiprinātās kontroles mērķis ir nodrošināt lielāku drošību vizītes laikā un apturēt to cilvēku pārvietošanos, kuru ceļošanas mērķis ir aizdomīgs un kas var apdraudēt sabiedrisko drošību un citus cilvēkus. Mēs pievērsīsim arī uzmanību tam, lai pasažieru rīcībā nebūtu bīstamu vai aizliegtu priekšmetu,» uzsvēra Utsars.

Arī cilvēkiem, kas laikā no piektdienas līdz pirmdienai pārvietojas ar Latviju robežojošo apriņķu teritorijā jābūt identifikācijas dokumentiem, bet autovadītājiem - arī automobiļa dokumentiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu