Rīgas brīvostas pārvaldītāja amatā apstiprināts Ansis Zeltiņš

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatā ir apstiprināts līdzšinējais VAS "Latvijas dzelzceļš (LDZ) padomes vadītājs Ansis Zeltiņš, kurš konkursā uz šo amatu ieguva visaugstāko vērtējumu, kā arī saņēma satiksmes ministra Ulda Auguļa atbalstu stāties šajā amatā.

Zeltiņš jaunajā amatā stājas no 1.augusta.

Kā vienu no būtiskākajiem uzdevumiem jaunajā amatā Zeltiņš min Rīgas ostas attīstības plāna izstrādi turpmākajiem desmit gadiem. Valdībā šo plānu iecerēts nodot nākamā gada laikā. Pēc Zeltiņa domām, ir svarīgi nodrošināt ostas attīstības pēctecību un stiprināt konkurētspēju, kas arī būs jaunā ostas attīstības plāna uzdevums. «r virkne jau iesāktu darbu un projektu, kas veiksmīgi jāīsteno, tostarp, jāpabeidz ostas pārvaldes reorganizācija un pārvaldības stiprināšana, saimniecisko funkciju sadalīšana, komandas nostiprināšana, sekmīgi jānoslēdz darbs pie Krievu salas projekta,» norāda Zeltiņš.

Zeltiņš ir dzimis 1975. gadā, ieguvis profesionālo bakaulaura/maģistra grādu jūras transportā Latvijas Jūras akadēmijā, kā arī maģistra grādu biznesa vadībā Salfordas Universitātē, Apvienotajā Karalistē. Jaunā Rīgas brīvostas pārvaldnieka profesionālā pieredze saistīta gan ar kuģniecības nozari, gan vadošos amatos privātajā un publiskajā sektorā transporta un loģistikas jomā. Līdz šim viņās bija LDz padomes priekšsēdētājs, SIA «Rīgas brīvostas flote» direktors un valdes loceklis, kā arī VAS «Latvijas Jūras administrācija» valdes priekšsēdētāja padomnieks. Pirms tam bijis transporta nozares atašejs Eiropas Savienībā, vadījis VAS «Latvijas Jūras administrācija», kā arī strādājis vadošos amatos vairākās privātos ar transporta un loģistikas nozari saistītos uzņēmumos.

Konkurss uz vakanto Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatu notika trīs kārtās, un pretendentu atlasi un izvērtēšanu veica Rīgas brīvostas valdes apstiprinātā Rīgas brīvostas pārvaldnieka amata pretendentu atlases un izvērtēšanas komisija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu