Atjaunota uzbēruma izskalojumu dēļ apturētā vilcienu kustība starp Rēzekni un Kārsavu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Atjaunota vilcienu kustība starp Rēzekni un Kārsavu, kur tā bija slēgta kopš 24.augusta stihisko lietavu rezultātā radušos dzelzceļa uzbēruma izskalojumu dēļ, pavēstīja AS «Latvijas dzelzceļš» (LDz).

(Pievienota papildu informācija pēdējā rindkopā.)

Ņemot vērā, ka neilgā laika periodā nolija būtisks lietus nokrišņu apmērs (aptuveni 159 milimetri diennaktī, kas ir vairāk nekā divu mēnešu vidējais rādītājs), LDz ceļu meistari nolēma pārbaudīt sliežu ceļus Kārsavas apkaimē un konstatēja, ka sešās vietās dzelzceļa uzbērums ticis pakļauts kritiskam ūdens līmenim, kuru apkārtējie grāvji un upes nav spējušas aizvadīt un augsne uzsūkt.

Pēc LDz vēstītā, sākušies atsevišķi uzbēruma nogruvumi, tādējādi izsaucot tiešus draudus vilcienu kustības drošībai. Garākais no plūdu skartajiem uzbēruma izskalojumiem, aptuveni 480 metru garumā, bija izveidojies pie Rītupes upes, netālu no Kārsavas dzelzceļa stacijas.

Lai novērstu draudus vilcienu satiksmei, 24.augustā posmā Rēzekne-Kārsava slēgta vilcienu kustība un sākta uzbēruma atjaunošana. Darbos iesaistīti LDz, kā arī meitassabiedrības SIA «LDz Infrastruktūra» darbinieki un tehnika.

«Esam pateicīgi mūsu darbiniekiem, kuri spēja pamanīt apdraudējumu vilcienu kustības drošībai un atbilstoši un operatīvi reaģēt, lai to novērstu, jo neuzmanības sekas varēja būt ļoti bīstamas. Tāpat esam gandarīti, ka šīs dabas stihijas sekas mums salīdzinoši ātri izdevās likvidēt saviem spēkiem, neiesaistot valsts dienestus, kuri jau bija noslogoti, remontējot izskalojumu skartos autoceļus un citus objektus,» pauda LDz viceprezidents Ēriks Šmuksts.

Līdz otrdienas, 29.augusta, pusdienlaikam no Vesetas karjera tika atvesti un nogruvuma vietās izbērti aptuveni 2000 kubikmetru grants, lai atjaunotu uzbērumu un atvērtu posmu vilcienu kustībai, tomēr līdz pilnīgai uzbēruma un sliežu ceļu klātnes atjaunošanai darbi turpināsies līdz pat oktobra beigām.

LDz attiecīgo darbu izmaksas vēl nav aplēsis. Ozols piebilda, ka darbi vēl turpināsies un tad, kad būs apkopotas visas izmaksas, LDz lems, vai tās varēs segt par sava budžeta līdzekļiem vai būs jālūdz atbalsts valstij.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu