«Ryanair» vadītājs: Aviokompānija neizteiks piedāvājumu «Air Berlin» iegādei

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Īrijas zemo cenu aviokompānijas «Ryanair» vadītājs Maikls O’Līrijs trešdien pavēstīja, ka viņa vadītā lidsabiedrība neizteiks iegādes piedāvājumu grūtībās nonākušajai Vācijas otrajai lielākajai aviosabiedrībai «Air Berlin».

Vienlaikus O’Līrijs izteicis kritiku Vācijas valdībai, kas, pēc viņa uzskatiem, dara visu iespējamo, lai labumu šajā situācijā gūtu nacionālā lidsabiedrība «Lufthansa».

Vairākas aviokompānijas šobrīd veic pārrunas par iespējamu «Air Berlin» aktīvu iegādi pēc tam, kad lidsabiedrība šā mēneša sākumā tiesā iesniedza maksātnespējas pieteikumu.

Preses konferencē Berlīnē O’Līrijs norādīja, ka «Ryanair» šajā procesā piedalīsies vien tad, ja tas būs godīgs un atklāts.

Viņš uzskata, ka Vācijas valdība un vēl divas Vācijas aviokompānijas sadarbojas, lai ļautu «Lufthansa» pārņemt «Air Berlin», tādējādi pārkāpjot konkurences noteikumus.

O’Līrijs uzsver, ka «Lufthansa» īstenota «Air Berlin» pārņemšana nodrošinātu «Lufthansa» kontroli pār 95% iekšzemes tirgus.

«Tas padarītu «Lufthansa» ne tikai par Vācijas čempioni, bet par Vācijas monstru, kas nākamos desmit, 15, 20 gadus palielinātu gaisa ceļojumu izmaksas miljoniem vāciešu,» pārliecināts O’Līrijs.

Jau ziņots, ka «Air Berlin» augusta sākumā tiesā iesniedza maksātnespējas pieteikumu, jo tās lielākais akcionārs - Abū Dabī bāzētā lidsabiedrība «Etihad Airways» - vairs nenodrošinās finansiālu atbalstu.

Tikmēr Vācijas Ekonomikas un Transporta ministrijas nekavējoties izplatīja paziņojumu, lai mazinātu ceļotāju bažas, pavēstot, ka valdība nodrošinās 150 miljonu eiro aizdevumu, lai aviokompānija pagaidām spētu nodrošināt lidojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu