«Ryanair» samazinās maksu par nododamo bagāžu un palielinās tās pieļaujamo svaru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Īrijas zemo cenu aviokompānija «Ryanair» trešdien paziņoja, ka no 1.novembra samazinās maksu par nododamo bagāžu un vienlaikus palielinās šīs bagāžas pieļaujamo svaru, lai mudinātu pasažierus nodot savas somas un paātrinātu pasažieru reģistrēšanu.

Šāds lēmums pieņemts saistībā ar to, ka aizvien vairāk pasažieru izmanto «Ryanair» piedāvātās iespējas lidmašīnas kabīnē ienest divas somas un pakāpeniski pieaug pārvadāto pasažieru skaits. Šo apstākļu dēļ lidmašīnās nepietiek vietas visai rokas bagāžai, tādējādi izraisot lidojumu kavēšanos.

Lai mudinātu klientus nodot savas somas un samazinātu rokas bagāžas apjomu, «Ryanair» no 1.novembra nolēmusi ieviest bagāžas politikas izmaiņas, kas paredz nododamās somas pieļaujamo svaru palielināt no 15 kilogramiem līdz 20 kilogramiem visām somām.

Standarta nododamās bagāžas nodeva tiks samazināta no 35 eiro līdz 25 eiro par nododamās bagāžas vienību. «Ryanair» noteikusi, ka no 1.novembra tikai pasažieriem ar prioritātes biļeti tiks atļauts ienest lidmašīnā divas rokas somas.

Tikmēr visi pārējie pasažieri lidmašīnā varēs ienest tikai vienu, mazāko, rokas somu, bet viņu otra, lielākā, soma būs bez maksas jānodod personālam pie iekāpšanas, lai to saņemtu pēc nolaišanās galamērķī.

«Ryanair» veic reisus no Rīgas uz 13 galamērķiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu