«Ryanair» kompensācijās par atceltajiem lidojumiem varētu samaksāt € 20 miljonus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Īrijas zemo cenu aviokompānijai «Ryanair» kompensācijās par pilotu trūkuma dēļ atceltajiem lidojumiem varētu nākties samaksāt apmēram 20 miljonus eiro, atsaucoties uz darbinieku vidū izplatītu paziņojumu, raksta BBC. Ārvalstu medijos izskanējušas ziņas, ka «Ryanair» pilotus varētu būt pārvilinājusi cita aviosabiedrība.

Kopumā «Ryanair» atcēlis apmēram 2000 reisus, kas nozīmē, ka katru dienu tiks atcelti 40 līdz 50 reisi. Zināms, ka šodien atcelti divi Latvijas reisi - Londona/Stansteda-Rīga ar plānoto ielidošanas laiku plkst.11.05 un Rīga-Londona/Stansteda ar plānoto izlidošanas laiku plkst.11.30.

«Ryanair» mājaslapā publicētajā atcelto lidojumu sarakstā redzams, ka nenotiks arī divi 22.septembrī plānotie reisi uz un no Latvijas - Londona/Stansteda-Rīga ar plānoto ielidošanas laiku plkst.11.05 un Rīga-Londona/Stansteda ar plānoto izlidošanas laiku plkst.11.30.

"Ryanair" atcelto reisu saraksts

Īrijas «The Independent» otrdien ziņoja, ka aviosabiedrība «Norwegian Air» kopš gada sākuma esot pārvilinājusi 140 «Ryanair» pilotus. «Ryanair» vadītājs Maikls O'Līrijs to noliedz.

«Ryanair» iekšējā paziņojumā teikts, ka pilotu trūkums varētu turpināties līdz gada beigām. Taču nav ziņu, ka tas varētu iespaidot lidojumus gada pēdējos divos mēnešos, norāda BBC.

Izpilddirektora Maikla Hikija vēstule pilotiem, brīdinot par darbinieku trūkumu, tika izsūtīta tikai 13.septembrī. Pilotiem lūgts strādāt ieplānoto atvaļinājumu laikā, lai aizpildītu robus grafikā.

Izmaiņas visvairāk skārušas Stanstedas lidostu Londonā, kā arī Dublinas lidostu un Milānas Bergamo lidostu.

O'Līrijs atvainojies par lidojumiem, kas atcelti līdz oktobra beigām, nosaucot to par «mūsu ievārītām ziepēm». Viņš sacīja, ka 75 līdz 80% no pasažieriem, ko izmaiņas ietekmēs, tiks piedāvāts cits reiss ar ne vairāk kā dienas nobīdi, kā arī būšot pieejamas kompensācijas, ziņo «The Guardian».

Izmaiņas skars apmēram 400 000 cilvēku, un ceturtdaļa no tiem tik un tā varētu saskarties ar ievērojamu kavēšanos un izjauktiem brīvdienu plāniem.

«The Independent» raksta, ka «Ryanair» sākuši meklēt pilotus Brazīlijā, lai varētu nodrošināt plānotos lidojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu