«Ryanair» Lielbritānijā draud tiesāšanās par pasažieru maldināšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas Civilās aviācijas aģentūra (CAA) draud vērsties tiesā pret īru aviokompāniju «Ryanair», jo tā esot maldinājusi klientus par to tiesībām pēc vairāku tūkstošu reisu atcelšanas, ziņo raidorganizācija BBC.

CAA sākusi izmeklēšanu, kas ir pirmais solis ceļā uz tiesu darbiem.

«Ryanair» apgalvojumi, ka kompānijai atcelto reisu pasažieriem nebija jāpiedāvā alternatīvi lidojumi no konkurējošo lidsabiedrību piedāvājuma, nav patiesi, uzstāj CAA.

Kā ziņots, «Ryanair» sākotnēji pilotu trūkuma dēļ atcēla vairāk nekā 2000 lidojumu. Pārmaiņas skāra vairāk nekā 300 000 pasažieru. Tagad kompānija paziņojusi par vēl apmēram 18 000 reisu atcelšanu laikā no šā gada novembra līdz 2018.gada martam.

CAA norāda, ka abos gadījumos «Ryanair» nesniedza cietušajiem klientiem «vajadzīgu un precīzu» informāciju par to tiesībām. «Ryanair» mājaslapā ievietotā informācija neesot gana skaidri norādījusi, ka aviosabiedrībai jāsedz visi zaudējumi, kas radušies reisa atcelšanas rezultātā, ieskaitot samaksu par maltītēm un viesnīcu, uzsver aģentūra. Tāpat arī «Ryanair» vajadzētu nodrošināt klientiem alternatīvus lidojumus, ko piedāvā citas kompānijas, ja nav iespējams atrast citu risinājumu.

CAA nosūtījusi «Ryanair» vēstuli, kurā prasīts nākt klajā ar publisku paziņojumu par pasažieriem pieejamajiem risinājumiem.

«Ir skaidri likumi, kuru mērķis ir palīdzēt pasažieriem lidojuma atcelšanas gadījumā, mazināt neapmierinātību un neērtības, ko izraisījuši apstākļi, kurus viņi nekādā veidā nevar kontrolēt,» skaidro CAA vadītājs Endrū Hainss.

«Ryanair» vadītājs Maikls O'Līrijs raidorganizācijai BBC sacīja, ka sarakstoties ar CAA un gatavojas tikties ar aģentūras pārstāvjiem.

«Ryanair» norāda, ka pasažieriem tiks piedāvāti alternatīvi lidojumi vai pilnīga naudas atmaksa par atceltajiem lidojumiem.

«Lieta varētu nonākt līdz tiesai, un tad «Ryanair» draudētu sods, taču parasti šādos gadījumos aviokompānija ievieš izmaiņas un CAA atkāpjas,» raksta BBC transporta industrijas korespondents Ričards Vestkots.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu