Maksātnespējīgajai aviokompānijai «Monarch» draudēja 100 miljonu mārciņu zaudējumi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Maksātnespēju piedzīvojošajai Lielbritānijas aviokompānijai «Monarch Airlines» («Monarch») nākamajā biznesa gadā draudēja vairāk nekā 100 miljonu sterliņu mārciņu (113 miljonu eiro) zaudējumi, otrdien paziņoja lidsabiedrības vadītājs Endrjū Svofīlds.

«Monarch» pirmdien pasludināja maksātnespēju, nespējot piesaistīt jaunu kapitālu vai pārdot biznesu. Lielbritānijas Civilās aviācijas pārvalde uzņēmusies rūpes par to, lai no ārzemēm nogādātu mājās apmēram 110 000 «Monarch» pasažieru.

«Vakar mums bija sirdi plosoša diena, jo 2000 cilvēku zaudēja darbu, un mēs visi esam pilnībā sagrauti mūsu klientu un visiem mūsu dēļ,» intervijā radiostacijai «BBC Radio 4» norādīja Svofīlds.

«Monarch» darbību negatīvi ietekmējis vājais pieprasījums pēc reisiem uz iepriekš nozīmīgiem galamērķiem - Turciju, Tunisiju un Ēģipti -, kur pēdējos gados notikuši teroristu uzbrukumi.

«Monarch» ir dibināta 1967.gadā, un ir viena no vecākajām Lielbritānijas aviokompānijām. «Monarch» flotē ir 34 lidmašīnas «Airbus»A320 un A321. Aviosabiedrība plānoja pilnībā atjaunot floti un bija pasūtījusi 45 lidmašīnas «Boeing 737 MAX 8», kuras tai bija jāsāk saņemt nākamgad.

90% «Monarch» akciju pieder Lielbritānijas investīciju kompānijai «Greybull Capital».

«Monarch» maksātnespēja ir lielākais aviokompānijas krahs, kāds jebkad noticis Lielbritānijā, norāda britu ziņu aģentūra «Press Association» (PA).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu