«airBaltic» uz laiku apturējusi jauno «Bombardier» lidmašīnu lidojumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas nacionālā aviokompānija «airBaltic» uz laiku apturējusi jauno «Bombardier» lidmašīnu lidojumus un atsaukusi to reisus līdz brīdim, kad tiks veikta šo lidaparātu tehniskā pārbaude, vēsta Latvijas Televīzija.

«airBaltic» sabiedrisko attiecību vadītāja Alise Briede apstiprināja, ka lēmums uz laiku apturēt lidojumus ar «Bombardier CS 300» saistīts ar tehniskiem iemesliem un visu lidsabiedrības rīcībā esošo septiņu lidmašīnu lidojumi ir apturēti drošības apsvērumu dēļ.

Briede norādīja, ka šīs ir jauna modeļa lidmašīnas, un tāpat kā citās jomās, arī aviācijā jaunu objektu tehniskām niansēm tiek pievērsta pastiprināta uzmanība. «Visas «Bombardier CS 300» lidmašīnas tiek pārbaudītas - līdzko tās notiks, tā tiks uzsākti lidojumi ar šiem lidaparātiem,» norādīja Briede.

Vēlāk Briede aģentūrai LETA pastāstīja, ka jauno lidmašīnu testi vēl turpinās, tomēr plānots, ka jau rīt «divas līdz četras» lidmašīnas atsāks lidojumus.

«airBaltic» portālam TVNET apstiprina, ka šobrīd notiek rūpīga CS300 lidmašīnu pārbaude pēc ražotāja instrukcijām, strādājot ciešā sadarbībā ar «Bombardier» un «Pratt &Whitney». Lidsabiedrība plāno, ka jau rītdien daļa CS300 lidmašīnu atsāks lidojumus.

airBaltic flotē ir 30 lidmašīnas: septiņas Bombardier CS300, 11 Boeing 737 un 12 Bombardier Q400 NextGen.

Kā liecina informācija Rīgas lidostas mājaslapā, šovakar ir atcelti lidojumi uz Helsinkiem un Kazaņu, bet par vēl virkni lidojumu norādīts, ka tie kavējas.

Kā ziņots, Latvijas nacionālā aviokompānija «airBaltic» nesen saņēma septīto no 20 pasūtītajām Kanādas ražotāja «Bombardier» CS300 lidmašīnām, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmumā. Paredzēts, ka līdz gada beigām lidsabiedrības flotē būs kopumā astoņi CS300 gaisa kuģi. Savukārt atlikušās lidmašīnas plānots saņemt līdz 2019.gada beigām.

Līdz šim «airBaltic» ar jaunajām «Bombardier CS300» lidmašīnām veikusi vairāk nekā 2600 lidojumus un nolidojusi vairāk nekā 6700 stundu, pārvadājot vairāk nekā 300 000 pasažierus.

Lidsabiedrība lidojumus ar CS300 lidaparātiem veic tādos maršrutos kā Amsterdama, Barselona, Roma, Maskava, Londona, Parīze, Vīne, Atēnas, Madride un citos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu