Lubāns gandarīts par paveikto amatā - turpinās elektrovilcienu iepirkums, samazinātas izmaksas un ieviesti zonu tarifi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

AS «Pasažieru vilciens» valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns, kurš no nākamās nedēļas amatu atstās, ir gandarīts par paveikto amatā - samazinātas izmaksas, ieviesti zonu tarifu, turpinās elektrovilcienu iepirkums.

Lubāns žurnālistiem šodien norādīja, ka jaunajam uzņēmuma vadītājam atstās spēcīgu komandu, ar kuras palīdzību risināt tālākos izaicinājumus, kas saistīti gan ar veiksmīgu elektrovilcienu iepirkuma turpināšanu, gan ar satiksmes organizēšanu, kad sāksies Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas pārbūve projektā «Rail Baltica».

Atskatoties uz paveikto amatā, viņš klāstīja, ka ir gandarīts - samazinātas uzņēmuma izmaksas, tostarp pārņemot motorvagonu ritošā sastāva uzturēšanas un remonta funkcijas no AS «VRC Zasulauks», kas gadā ļāvis ietaupīt 1-1,5 miljonus eiro. Tāpat ar krīzes menedžmenta metodēm sarežģītā situācijā pabeigts dīzeļvilcienu modernizācijas projekts, saglabājot vismaz daļu Eiropas Savienības līdzfinansējuma, ieviesti zonu tarifu, kā arī pērn pirmo reizi pēdējo deviņu laikā pieaudzis pārvadāto pasažieru skaits, kamēr konkurējošajā nozarē - pārvadājumos ar autobusu - to skaits turpina sarukt.

Vienlaikus Lubāns atzīmēja, ka pēc ilgākas dīkstāves arī izsludināta elektrovilcienu iepirkuma otrā kārtā, kas neapšaubāmi būs lielākais izaicinājums jaunajam vadītājam. Lēmums iepirkumā gaidāms pavasarī, un pozitīvi esot vērtējams fakts, ka lielākās Eiropas institucionālās bankas paudušas gatavību kreditēt šo vairāk nekā 200 miljonu eiro vērto projektu.

Tāpat viņš apliecināja, ka «Pasažieru vilciena» vadītāja amatā nav izjutis politisku spiedienu - nedz saistībā ar elektrovilcienu iepirkumu, nedz ar uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amata konkursu, kurā Lubāns netiks atzīts par piemērotāko kandidātu.

Taujāts, kā redz savu turpmāko karjeru, viņš norādīja, ka līdz nākamai nedēļai joprojām ir «Pasažieru vilciena» valdes priekšsēdētājs un par tālāko profesionālu darbību domās pēc tam. Vienlaikus Lubāns norādīja, ka aptuveni 25 gadu garumā karjera bijusi saistīta ar Satiksmes ministriju vai tās uzņēmumiem, tāpēc arī turpmāk plānots likt lietā gūto pieredzi transporta nozarē.

Kā ziņots, atbilstoši aģentūras LETA rīcībā esošajai informācijai par «Pasažieru vilciena» jauno valdes priekšsēdētāju kļūs pašreizējais AS «Latvijas dzelzceļš» padomes loceklis Rodžers Jānis Grigulis, ar kuru šodien paredzēts parakstīt pilnvarojuma līgumu.

Lubānu «Pasažieru vilciena» valdes priekšsēdētāja amatā iecēla 2014.gada jūlijā.

«Pasažieru vilciens» ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no «Latvijas dzelzceļa» veiktajām funkcijām. Iepriekš «Pasažieru vilciens» 100% bija «Latvijas dzelzceļa» meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu