LDz izveidojis lokveida maršrutu graudu pārvadājumiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Spītējot lietainajam vasaras noslēgumam, graudu raža šogad Latvijā bijusi laba, kas lauksaimniekiem licis domāt par efektīvākiem loģistikas risinājumiem, lai apjomīgās kravas nogādātu no viena punkta uz otru. Sadarbojoties ar graudkopjiem, VAS «Latvijas dzelzceļš» meitasuzņēmumi – «LDz Cargo» un «LDz Loģistika» – šoruden izveidojuši jaunu loģistikas pakalpojumu, lokveida maršrutu šīs kravu grupas apstrādei.

Izmantojot lokveida maršrutu, divas līdz trīs reizes nedēļā ar graudiem piekrauti vagoni no Dobeles dodas uz Rīgu, Ziemeļblāzmas staciju. Šāda veida pakalpojuma priekšrocība ir pēc vagonu izkraušanas tos uzreiz nogādāt atpakaļ Dobelē, lai no jauna piepildītu tos ar graudiem - tas garantē ātrāku vagonu apriti, kas ļauj operatīvāk organizēt graudu izvešanu.

Maršruta izstrādāšana notikusi sadarbībā ar graudkopjiem, kuri jau pavasarī tikās ar uzņēmuma vadību, lai laikus pārrunātu iespējamo sadarbību.

Vienlaikus ir atvieglota arī kravu pavaddokumentu aprite - «LDz Cargo» šogad ieviesis e-pavadzīmi, kas krietni atvieglo un paātrina darbu kravu īpašniekiem, jo uzņēmumu darbiniekiem vairs nav jāizvadā dokumenti papīra formā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu