Rīgas brīvostā uzstādīts jauns graudu pārkraušanas rekords

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai gan slikto laika apstākļu dēļ graudu kraušanas sezona šogad sākās mēnesi vēlāk nekā ierasts, tas nav bijis šķērslim jauna kraušanas rekorda uzstādīšanai Rīgas ostā - septembrī pārkrauts vairāk nekā 261 800 tonnu.

Labības produktu apgrozījums Rīgas ostā pēdējos gados ir strauji pieaudzis - vidēji par 24% gadā, pēdējo desmit gadu laikā kopumā pieaugot vairāk nekā seškārt.

Labības eksportam ir vairāki virzieni. Tomēr visvairāk lauksaimniecības produktu no Rīgas ostas nonāk Alžīrijā - 13% no visa apjoma. Otrajā vietā pēc apjoma ir Beļģija, kurp pa jūras ceļiem dodas desmitā daļa šīs produkcijas, bet trešo vietu dala Vācija un Kenija.

No laika apstākļiem atkarīga ir ne tikai ražas novākšana, bet arī pārkraušana - labību nedrīkst samērcēt, kas nozīmē, ka, sākoties lietum, darbi ir jāpārtrauc.

SIA «Riga Bulk Terminal» izpilddirektors Vladislavs Jakovļevs skaidro, ka labība ir vērtīga, kad ir sausa, tāpēc nav pieļaujams, ka tā kļūst mitra. Ja ir labvēlīgi laika apstākļi, kuģi var uzkraut četru diennakšu laikā, taču lietus dēļ darbi var aizkavēties. Uzlabojoties laika apstākļiem, kuģa kraušanā tiek mobilizēti visi pieejamie spēki un graudu iekraušana kuģī vienlaikus notiek caur četrām tilpnēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu