Daugavpils lidostas attīstības projekts iesaldēts, tiek meklēti risinājumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Daugavpils lidostas projekts pagaidām ir iesaldēts, notiek pārrunas ar potenciālajiem investoriem, tiek meklēti iespējamie risinājumi tā attīstībai, preses konferencē žurnālistiem atzina Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Rihards Eigims («Mūsu partija»).

Kā viens no iespējamajiem lidostas attīstības scenārijiem tiek izskatīta tās pārdošana. Iegādāties lidostu par diviem līdz trim miljoniem eiro, šādu summu tajā līdz šim brīdim ir ieguldījusi pašvaldība, neviens no interesentiem, starp kuriem ir bijuši gan ķīnieši, gan arī krievi un vācieši, līdz šim nav bijis gatavs.

Jau vēstīts, ka lidosta ir svarīgs objekts pilsētas attīstībai, nevienam no trim tās attīstības scenārijiem, kuru izmaksas ir attiecīgi 24, 9,5 un divi miljoni eiro, pašvaldībai pagaidām nav līdzekļu. Nav pieejams šim projektam patlaban arī Eiropas Savienības (ES) fondu finansējums.

To, ka lidosta patlaban nav galvenā pilsētas attīstības prioritāte un tā tas varētu būt līdz brīdim, kamēr neradīsies iespēja piesaistīt tā attīstībai privāto investoru, ES fondu vai valsts budžeta līdzekļus, iepriekš norādīja arī nu jau bijušais Daugavpils mērs Andrejs Eksniņš (S).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu