Liepājas ostai nepieciešama jauna atļauja piesārņoto ūdeņu attīrīšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pieaugot kravu pārkraušanas intensitātei, Liepājas ostai nepieciešama jauna atļauja ar naftas produktiem piesārņoto ūdeņu attīrīšanai Liepājas ostas 27.piestātnes teritorijā, informēja Liepājas speciālās ekonomsikās zonas (SEZ) sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

SEZ pārvalde vērsusies ar iesniegumu Liepājas reģionālajā vides pārvaldē, lai saņemtu citas kategorijas piesārņojošās darbības atļauju ar naftas produktiem piesārņoto ūdeņu attīrīšanai. Atļauja pieprasīta jau esošai piesārņojošai darbībai - Liepājas ostas ar naftas produktiem piesārņoto ūdeņu attīrīšanas iekārtu kompleksam un naftas produktus saturošo notekūdeņu uzglabāšanai pirms pārstrādes. Piesārņojošās darbības kategoriju plānots mainīt no B uz A kategoriju, jo kopējais ar naftas produktiem piesārņoto ūdeņu jeb bīstamo atkritumu uzglabāšanas daudzums pārsniedz 50 tonnas.

Kā skaidroja Liepājas SEZ pārvaldē, palielinoties kravu pārkraušanas intensitātei Liepājas ostā, pieaug arī ar naftas produktiem piesārņoto kuģu balasta ūdeņu apjoms, ko nepieciešams pieņemt un attīrīt. Atļaujas kategorijas maiņa ir saistīta tikai ar bīstamo atkritumu uzglabāšanas apjomiem, un 27.piestātnes teritorijā nav paredzēts veikt kādas jaunas darbības, norādīja Ratniece-Kadeģe.

Liepājas SEZ pārvalde 27.piestātnes teritorijā veic ar naftas produktiem piesārņotu ūdeņu un notekūdeņu attīrīšanu, eļļas un naftas produktu reģenerāciju un sadedzināšanu un atkritumu apsaimniekošanu - īslaicīgu uzglabāšanu. Attīrītie notekūdeņi pēcapstrādes flotatorā un mehāniskajos filtros tiek novadīti uz izteci Karostas kanālā. Eļļas un ūdens atdalīšanas naftas produkti saskaņā ar līgumu tiek nodoti licencētai atkritumu

apsaimniekotājfirmai, kā arī izmantoti uzņēmuma sadedzināšanas iekārtā.

Liepājas SEZ pārvaldes telpās 12.decembrī plkst.17 paredzēta sabiedriskās apspriešanas sapulce sakarā ar A kategorijas piesārņojošo darbību 27.piestātnes teritorijā.

Iegūt informāciju par paredzēto darbību, saņemt A kategorijas piesārņojošas darbības iesnieguma kopsavilkumu un iepazīties ar iesniegumu un tam pievienotajiem dokumentiem var Liepājas SEZ pārvaldē. Par atļaujas izsniegšanu atbildīga Liepājas reģionālā vides pārvalde, kur līdz 18.decembrim var iesniegt priekšlikumus par paredzēto darbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu