Latvijā bāzētā aviokompānija «Primera Air» nākampavasar sāks lidojumus uz Maljorku, Alikanti un Malagu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijā bāzētā aviokompānija «Primera Air» no nākamā gada pavasara nodrošinās tiešos lidojumus uz Maljorku, Alikanti un Malagu no savām bāzēm Londonā un Birmingemā, informēja uzņēmumā.

«Primera Air» prezidents un īpašnieks Anrī Mārs Ingolfsons norādīja, ka šos galamērķus iekļaut savu galamērķu portfelī iedrošinājis augstais un stabilais pieprasījums pēc kompānijas tiešo lidojumu izziņošanas uz Ņujorku, Bostonu un Toronto no Birmingemas un Londonas.

«Pēc mūsu transatlantiskajiem lidojumiem uz Ņujorku, Bostonu un Toronto no Birmingemas un Londonas ir stabils un augsts pieprasījums. Tas mūs iedrošināja pasažieriem piedāvāt jaunus lidojumus uz brīvdienu galamērķiem Spānijā,» atzīmēja Ingolfsons.

Lidojumi uz Maljorku, Alikanti un Malagu no Birmingemas un Londonas tiks veikti katru dienu no nākamā gada pavasara, izmantojot «Boeing 737-800» lidaparātus ar 189 vietu ietilpību.

Jau ziņots, ka Latvijā bāzētā «Primera Air» atvērusi trīs jaunas bāzes Eiropā un nākamgad sāks izpildīt starpkontinentālos reisus uz Ziemeļameriku. Jaunās bāzes atvērtas Londonā, Parīzē un Birmingemā, lai 2018.gada aprīlī sāktu lidojumus uz Ņujorku un Bostonu.

Tuvākajos divos gados «Primera Air» plāno tālāk paplašināt galamērķu tīklu, pateicoties 20 jauniem «Boeing MAX 9» gaisa kuģiem.

«Primera Air» dibināta 2004.gadā Islandē un sākotnēji nodrošināja čartera lidojumus, sadarbojoties ar tūrisma operatoriem Skandināvijā. Mainoties aviācijas tirgum un pieprasījumam, uzņēmums 2014.gadā veica būtisku restrukturizāciju. Tās gaitā tika apvienota visu Ziemeļu valstu darbība, uzņēmuma galvenā mītne no Dānijas tika pārcelta uz Rīgu, bet bizness paplašināts ar lidojumu tiešo pārdošanu un aktīvu zemo cenu aviopārvadājumu biznesa nišas iekarošanu.

Rīgā uzņēmums nodarbina teju 100 cilvēku, no Latvijas tiek vadītas «Primera Air Scandinavia» flote. «PrimeraAir» nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem, izmantojot astoņus jaunākās paaudzes «Boeing» lidaparātus. Septiņas lidmašīnas tiek izmantotas lidojumos no Dānijas, Zviedrijas, Islandes, Somijas un Norvēģijas. Viens lidaparāts tiek izīrēts citiem operatoriem.

Uzņēmums ietilpst koncernā «Primera Travel Group», ko veido tūrisma operatori Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā, Somijā, Islandē un Igaunijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu