«Latvijas autoceļu uzturētāja» vadībā iecelts lidostas «Rīga» padomes loceklis Nešpors

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Par VAS «Latvijas autoceļu uzturētājs» (LAU) valdes priekšsēdētāju iecelts Raitis Nešpors, informēja kompānijas padomes priekšsēdētājs Uldis Reimanis.

Tāpat apstiprināts arī jauns valdes loceklis Vilnis Vitkovskis.

LAU padomes izsludinātajā konkursā uz uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatu tika saņemti 13 pieteikumi, savukārt konkursā uz uzņēmuma valdes locekļa amatu - 31 pieteikums.

«Uzņēmumā ir veikta vadības maiņa, izvērtējot kandidātu profesionālos kritērijus un atbilstību amatiem. Mums ir izdevies piesaistīt jaunas, nepieciešamas kompetences, lai uzņēmumu attīstītu un sasniegtu izvirzītos mērķus - nodrošināt augstu kvalitāti valsts autoceļu kompleksās ikdienas uzturēšanā visā Latvijas teritorijā, kā arī īstenot akcionāra akceptēto uzņēmuma attīstības stratēģiju,» komentē Reimanis.

Nešporam ir profesionālais maģistra grāds uzņēmējdarbības vadībā un iestāžu un organizāciju vadībā. Nešpors ir starptautiskās lidostas «Rīga» padomes loceklis kopš 2016.gada maija. Nešpors pēdējos gadus aizvadījis, pildot finanšu direktora pienākumus SIA «East-West Transit». Viņš veicis uzņēmuma finanšu departamenta restrukturizāciju, izveidojot jaunu vadības finanšu atskaišu sistēmu.

Savukārt Vitkovskis ir Kurzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes loceklis un Autoceļu un sabiedriskā transporta komisijas loceklis kopš 2013.gada jūlija. Vitkovskis ir arī Liepājas domes deputāts, kā arī Liepājas pilsētas domes pastāvīgās Attīstības komitejas priekšsēdētājs. Iepriekš viņš bijis projektu vadītājs liela mēroga transporta un pilsētas infrastruktūras projektiem Liepājas pilsētas attīstības pārvaldē. Arī Vitkovskim ir maģistra grāds biznesa vadībā.

Nešpors un Vitkovskis stājas amatos no šodienas, 24.novembra. Darbu uzņēmuma valdē turpina Anastasija Udalova un Oskars Zemītis.

Jau vēstīts, ka 1.augustā no amata atkāpās LAU valdes priekšsēdētājs Vladimirs Kononovs, kurš šo amatu ieņēma kopš 2011.gada novembra. Novembrī amata pilnvaru termiņš beidzas LAU valdes loceklim un valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājam Guntim Karpam.

LAU izveidots 2006.gada 6.jūnijā, apvienojot četras kapitālsabiedrības - AS «Centrālā reģiona ceļi», AS «Latgales ceļi», AS «Kurzemes ceļi», AS «Vidzemes ceļi». LAU ir stratēģisks valsts autoceļu infrastruktūras uzturēšanas uzņēmums, kas nodrošina valsts autoceļu kompleksās ikdienas uzturēšanas darbu plānošanu un veikšanu, pašvaldību maģistrālo, tranzītu ielu un citu autoceļu ikdienas uzturēšanu, kā arī būvmateriālu - dolomīta šķembu, drupinātās grants un sagatavotās smilts - ražošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu