Dzelzceļa muzeja attīstības projekts sola vēsturiskus atklājumus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Īstenojot Latvijas dzelzceļa muzeja teritorijas attīstības projektu, bijušās lokomotīvju depo ēkas piegulošajā teritorijā būvnieki varētu atrast dažādas vēsturiskās liecības no 19.gadsimta.

«Zem asfalta ir vecais bruģis, un visticamāk kaut kur atradīsim arī sliežu fragmentu,» prognozē muzeja direktore Ieva Pētersone. Kā piemēru viņa min esošo muzeja ēku un teritoriju kopumā, kuru sākot apgūt 1996.gadā, atklājušās dažādas vēstures liecības.

Patlaban teritorija, kurā plānots izveidot sabiedrībai atvērtu izglītības un informācijas centru, vairāk atgādina pamestu graustu rajonu ar šķūņa tipa ēkām. Vietas izskats neliecina, ka tur 19.gadsimta 60.gados atradās Rīgas-Jelgavas dzelzceļa lokomotīvju depo.

Muzeja direktore stāsta, ka šķūņa tipa piebūves ir plānots nojaukt, lai no depo ēkas būtu iespējams redzēt muzeja āra ekspozīciju - gan sliežu ceļus, gan arī vēsturiskos ritekļus. Savukārt jaunā ēka tiks veidota tā, lai būtu iespējami atvērtāka apmeklētājiem, lai iedzīvotāji būtu motivēti nākt uz muzeju un pavadīt tajā laiku ar ģimeni.

Bijušās lokomotīvju depo ēkas saturs būšot jāveido no jauna, savukārt «čaula» būs vēsturiskā, atgādinot, kādam nolūkam ēka savulaik kalpojusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu