«Ryanair» pasažieru skaitam novembrī trīs gados lēnākais pieaugums

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Ryanair" lidmašīna.
"Ryanair" lidmašīna. Foto: Ieva Čīka / LETA

Īrijas zemo cenu aviokompānijas «Ryanair» pārvadāto pasažieru skaitam šā gada novembrī reģistrēts lēnākais kāpums pēdējos trīs gados, kas galvenokārt tiek skaidrots ar reisu atcelšanas skandālu, teikts pirmdien publiskotajā lidsabiedrības paziņojumā.

«Ryanair» norāda, ka novembrī pārvadāti aptuveni 9,3 miljoni pasažieru, kas ir par 6% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Oktobrī pārvadāto pasažieru skaits palielinājās par 8%.

«Ryanair» nepietiekama pilotu skaita dēļ septembra vidū nolēma līdz oktobra beigām atcelt 2100 reisus. 27.septembrī tā paziņoja, ka turpinās reisu atcelšanu līdz martam, kopumā ietekmējot aptuveni 400 000 pasažieru ceļojumu plānus.

Mediji ziņo, ka «Ryanair» trūkst pilotu, jo vērā ņemamu skaitu pilotu pārvilinājusi konkurente - Norvēģijas zemo cenu lidsabiedrība «Norwegian Air Shuttle».

Lidsabiedrība arī atzinusi, ka tā pieļāvusi haosu darbinieku atvaļinājumu plānošanā, un ka vēl šogad aviokompānijas pilotiem un stjuartiem jāpiešķir uzkrātie atvaļinājumi, tāpēc daudzi no viņiem nevarēs ierasties darbā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu