«Pasažieru vilciena» peļņa deviņos mēnešos sasniegusi € 796 200

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

AS «Pasažieru vilciens» šogad deviņos mēnešos strādāja ar 49,462 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2% vairāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, savukārt uzņēmuma peļņa pieaugusi par 29,7%, sasniedzot 796 200 eiro, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Kompānija 2017.gada deviņos mēnešos pārvadājusi 13,163 miljonus pasažieru, kas ir par 1,4% vairāk nekā 2016.gada deviņos mēnešos, kad «Pasažieru vilciens» pārvadāja 12,977 miljonus pasažieru.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka visi maksājumi valsts pasūtījuma līguma ietvaros 2017.gada deviņos mēnešos ir saņemti plānotajā apmērā atbilstoši Autotransporta direkcijā (ATD) iesniegtajai naudas plūsmai sadalījumā pa mēnešiem, taču valsts piešķirtais finansējums maksai par infrastruktūras izmantošanu bija pietiekams tikai astoņiem mēnešiem. Līdz ar to septembrī un oktobrī līdz papildus piešķirtā valsts finansējuma saņemšanai norēķiniem par infrastruktūras izmantošanu izmantoti ārējie kredītresursi. 2017.gada deviņos mēnešos ir izveidots debitoru parāds 4,109 miljonu eiro apmērā par nesaņemto kompensāciju maksai par dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu.

Savukārt, ņemot vērā oktobrī papildus piešķirto valsts finansējumu 13,022 miljonu eiro apmērā kompensācijai par dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu, 2017.gadā piešķirtais valsts finansējums maksai par infrastruktūru būs pietiekams, piebilsts vadības ziņojumā.

«Valsts piešķirtais finansējums zaudējumu kompensācijai šī gada deviņos mēnešos bija pietiekams, lai gan 2017.gadā kopumā tiek prognozēta zaudējumu kompensācijai piešķirtā valsts finansējuma nepietiekamība 3,1 miljona eiro apmērā (pēc sākotnējā budžeta 3,47 miljoni eiro). Galvenais iemesls tam ir piešķirtā valsts finansējuma sadalījums pa mēnešiem, kur gada četros pēdējos mēnešos valsts finansējums zaudējumu kompensācijai ir ievērojami mazāks,» sacīts vadības ziņojumā.

Savukārt kopējais «Pasažieru vilciena» faktiskais kapitālieguldījumu apmērs 2017.gada deviņos mēnešos sasniedza 1,3 miljonus eiro, no kuriem ieguldījumi ritošā sastāva kapitālajos remontos bija 1,04 miljoni eiro, bet ieguldījumi pārējos pamatlīdzekļos - 260 000 eiro.

Šogad deviņos mēnešos ir veikti plānotie 18 dīzeļvilcienu vagonu remonti un četru elektrovilcienu vagonu remonts.

Kompānijas vadība arī informē, ka 2017.gada otrajā ceturksnī tika izsludināta elektrovilcienu iepirkuma otrā kārta. Līdz 2017.gada beigām plānots izvērtēt tehniskos piedāvājumus un uzaicināt pretendentus iesniegt finanšu piedāvājumus. Piegādes līgumu plānots noslēgt 2018.gada sākumā. Tāpat arī tiks izvērtēti iespējamie scenāriji depo rekonstrukcijai (būvniecībai), lai nodrošinātu jauno elektrovilcienu uzturēšanu un remontus.

«Paralēli jauno elektrovilcienu iepirkumam norit darbs ar starptautiskajām finanšu institūcijām un vietējām bankām, lai nodrošinātu finansējuma piesaisti elektrovilcienu iegādei. Finansējuma piesaistes ietvaros ir piesaistīti juridisko pakalpojumu sniedzēji, lai izvērtētu valsts pasūtījuma līgumu un sagatavotu nepieciešamo dokumentāciju finansēšanas darījumam,» atzīmēts finanšu pārskatā.

2016.gada deviņos mēnešos «Pasažieru vilciens» strādāja ar 48,503 miljonu eiro apgrozījumu un guva 613 900 eiro peļņu.

«Pasažieru vilciens» ir vienīgais iekšzemes sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējs, kas pārvadā pasažierus pa dzelzceļu visā Latvijas teritorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu