«Ryanair» piloti Īrijā piesaka streiku pirms Ziemassvētkiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Aviokompānijas «Ryanair» piloti Īrijā paziņojuši par vienas dienas streiku 20.decembrī, neilgi pirms Ziemassvētkiem, vēsta «The Guardian». Domājams, ka streikā piedalīsies vairāk nekā simt piloti, kā rezultātā varētu nākties atcelt vai pārcelt šajā dienā paredzētos lidojumus.

«Ryanair» darbojas vairākās Īrijas lidostās, tai skaitā Dublinas, Korkas un Šenonas lidostā. 20.decembra rītā paredzēts viens reiss no Dublinas uz Rīgu.

Kompānija «Ryanair» atzinusi, ka streiks «varētu radīt traucējumus».

Streiku pieteikusi Īrijas Aviokompāniju pilotu asociācija (IALPA), kurai pievienojušies 117 piloti - mazāk nekā trešdaļa no visiem «Ryanair» pilotiem Īrijā. IALPA norāda, ka vairums pilotu ir kapteiņi, bez kuriem lidojumus izpildīt nav iespējams, taču to aizstāšana ar kapteiņiem no citām «Ryanair» bāzēm Eiropā radītu ievērojamas izmaksas.

Pirmssvētku laikā streikot gatavojas «Ryanair» piloti citās valstīs. Kā liecina informācija «Ryanair» mājaslapā, piektdien, 15.decembrī, plānots pilotu streiks Itālijā. Arī Portugālē «Ryanair» piloti nobalsojuši par streikošanu.

Tikmēr Vācijas pilotu arodbiedrība «Cockpit» paziņojusi par plānotiem streikiem, kuru mērķis ir «Ryanair» strādājošajiem pilotiem pieprasīt labāku atalgojumu un darba nosacījumus. Arodbiedrība gan norāda, ka Ziemassvētku laikā no 23. līdz 26. decembrim nestreikošot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu