«Rīgas satiksme» šogad nopirkusi 60 jaunas automašīnas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas pašvaldības SIA «Rīgas satiksme», kas nākamajam gadam no Rīgas domes pieprasījusi 108 miljonu eiro dotāciju, šogad līzingā ir iegādājusies ap 60 jaunas automašīnas, kuru vidū ir arī luksusklases transportlīdzekļi, raksta «Latvijas Avīze».

Kā rāda Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) oficiālie dati, šogad «Rīgas satiksme» reģistrējusi kopumā 68 jaunus transportlīdzekļus, bet sabiedriskā transporta līdzekļi no tiem ir bijuši tikai seši autobusi «Solaris Urbino», bet visi pārējie iegādātie braucamie domāti citām vajadzībām.

Atsevišķa grupa ir luksusklases transportlīdzekļi - trīs jauni «Mercedes Benz V-Klasse» busiņi, kuru cena ir bijusi 70 000 līdz 80 000 eiro par katru, kā arī viens «Mercedes Benz Vito Tourer» busiņš ar cenu 50 000 eiro. Papildus tiem iegādāts arī «Mercedes Benz Tourismo RHD-L» autobuss, kura cena Eiropā ir vismaz 220 000 eiro.

Savukārt pārējie vairāk nekā 50 jaunie šogad iegādātie transportlīdzekļi ir visdažādākie - lielākoties dažādu mārku un modeļu vieglās automašīnas, taču ir arī apvidus auto un vēl pāris autobusu un speciālo transportlīdzekļu. Šos pirkumus vienojot kopīga pazīme - tie visi ir jauni, 2017.gada izlaiduma un neesot domāti Rīgas pasažieru pārvadāšanai.

Pati «Rīgas satiksme» skaidro, ka jaunais luksusklases «Mercedes Benz» tūrisma autobuss esot «iegādāts vecā autobusa «Volvo B12» vietā un tiek izmantots nomas pakalpojumiem». Savukārt pilnīgi visi pārējie esot «uzņēmuma dežurējošie un dienesta transporta līdzekļi», kas «tiek izmantoti tiešo darbu veikšanai, piemēram, autostāvvietu kontrolieriem, sabiedriskā transporta kontrolieriem, elektrotīklu apkalpošanai utt.».

«Rīgas satiksmes» interneta mājaslapā tiek piedāvāta mikroautobusu un tūrisma autobusu iznomāšana, taču iznomājamo transportlīdzekļu vidū nav ne jaunā «Mercedes Benz» autobusa, ne arī šīs pašas markas luksusklases busiņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu