Ventspils ostas hidrobūvju atjaunošanā ieguldīs vairāk nekā 18 miljonus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK / TASS

Līdz 2022.gadam Ventspils ostā plānots atjaunot vairākas nozīmīgas hidrobūves, ieguldot vairāk nekā 18 miljonus eiro, informēja Ventspils brīvostas sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Piecu gadu laikā Ventspils ostā atjaunos un pārbūvēs Ziemeļu molu, Dienvidu molu, krasta nostiprinājumus un mazo zvejas ostu.

Jau tuvākajā laikā sāksies būvdarbi Dienvidu molā, kur būtiskākie plānotie darbi ir mola tetrapodu krāvuma papildināšana, segumu atjaunošana, fasāžu remonts un jauna apgaismojuma izbūve visā mola garumā.

Ziemeļu mola atjaunošana sāksies nākamā gada vidū. Tur paredzēts atjaunot viļņu aizsargsienas un mola segumu, kā arī nodrošināt mola fasādes sienu grunts necaurlaidību.

Vairākās vietās Ventspils ostā tiks pārbūvēti krasta nostiprinājumi. Savukārt mazajā zvejas ostā un Ventspils brīvostas pārvaldes flotes piestātnē jeb tā sauktajā ziemas ostā izbūvēs papildu konstrukcijas, lai samazinātu viļņošanos piestātnēs un uzlabotu kuģu stāvēšanas apstākļus vētru laikā.

«Projekta mērķis ir uzturēt nemainīgi augstu drošības līmeni Ventspils brīvostā,» skaidroja Ieviņa.

Projekta «Ventspils brīvostas hidrotehnisko būvju pārbūve un atjaunošana» kopējā vērtība ir vairāk nekā 18 miljoni eiro, no kā lielāko daļu līdzfinansēs Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonds.

Ventspils brīvostas valde ceturtdien akceptēja vienošanās parakstīšanu starp Ventspils brīvostas pārvaldi un Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA) par projekta īstenošanu.

Minētais projekts ir viens no diviem ES Kohēzijas fonda līdzfinansētiem projektiem, ko pašlaik realizē Ventspils brīvostas pārvalde. Otra projekta «Pievedceļi Ventspils brīvostas teritorijā esošajiem termināļiem un industriālajām zonām» kopējā vērtība ir ap 19,9 miljoniem eiro.

85% no projektu attiecināmajām izmaksām līdzfinansēs ES Kohēzijas fonds.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu