«Ryanair» pilotu streiks Vācijā būtiskus traucējumus nerada

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Īrijas zemo cenu aviokompānijas «Ryanair» pasažieri Vācijā piektdien izjuta vien nelielus traucējumus, un vairums lidojumu tika veikti kā paredzēts, lai gan lidsabiedrības piloti rīkoja četru stundu brīdinājuma streiku.

Vācijas pilotu arodbiedrība «Cockpit» aicinājusi «Ryanair» pilotus piektdien streikot no pulksten 5 līdz 9 pēc vietējā laika (6 līdz 10 pēc Latvijas laika).

Taču aviokompānijas pilotu pirmais streiks tās 32 gadus ilgajā darbības laikā radījis vien nelielus traucējumus bez nepieciešamības atcelt reisus. Reiss no Berlīnes Šēnefeldes lidostas uz Bergamo tika atlikts par piecām stundām, bet no Ķelnas-Bonnas lidostas uz Kopenhāgenu - par desmit stundām.

Tomēr arodbiedrība «Cockpit» pauda gandarījumu par to, ka piloti iesaistījušies streikā, jo, lai nodrošinātu, ka reisi tiek veikti, «Ryanair» bija spiesta ievest Vācijā pilotus no citām valstīm.

Streiks tika rīkots, lai pieprasītu palielināt atalgojumu un uzlabot darba apstākļus.

«Ryanair» pagājušajā nedēļā paziņoja, ka tā uzaicinājusi pilotu arodbiedrības vairākās Eiropas valstīs uz sarunām par to atzīšanu, ņemot vērā plānotos pilotu streikus vairākās valstīs.

Ceturtdien «Ryanair» paziņoja, ka atzīst Īrijas pilotu arodbiedrību «Impact».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu