AT apmierinājusi Skrīveru pašvaldības sūdzību pret ceļu būvētāju «V Service»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Augstākā tiesa (AT) ir apmierinājusi Skrīveru novada domes kasācijas sūdzību lietā pret SIA «V Service» par uzņēmuma nekvalitatīvi veikto ceļa izbūvi Skrīveru novadā, liecina AT spriedumā pieejamā informācija.

Spriedumā minēts, ka starp domi un uzņēmumu 2012.gadā tika noslēgts līgums par būvdarbu veikšanu Ziedu ielā, tā paša gada beigās objekts tika nodots ekspluatācijā, taču jau pirmajā gadā pēc ielas nodošanas atklājās, ka iela ir sliktā tehniskā stāvoklī, bet lietus sezonā vispār nav izbraucama.

Abu pušu noslēgtajā līgumā bija minēts, ka būvuzņēmējs ir atbildīgs par visiem defektiem un pasūtītajai nodarītajiem zaudējumiem, kas radušies, ja būvprojekts neatbilst prasībām. Līgumā paredzētais ielas garantijas termiņš bija 60 mēneši no nodošanas-pieņemšanas akta parakstīšanas.

Pēc defektu konstatēšanas pašvaldība aicināja «V Service» labprātīgi novērst konstatētos defektus, taču uzņēmums atteicās, argumentējot, ka iela ir tikusi nepareizi ekspluatēta.

Pēc šī atteikuma dome vērsās Ventspils rajona tiesā, lūdzot atzīt «V Service» veikto Ziedu ielas izbūvi par nekvalitatīvu, kā arī lūdza tiesu piedzīt no uzņēmuma līgumsodu 4279 eiro apmērā. Ventspils tiesa šo domes lūgumu apmierināja, taču uzņēmums to pārsūdzēja apelācijas instancē, kura atcēla pirmās instances tiesas lēmumu un noraidīja domes prasību. Apelācijas instances tiesas spriedumā minēts, ka lietā nav pietiekami pierādījumi, kas norādītu, ka ceļa izbūvē būtu izmantoti nepiemēroti materiāli un vairāki citi apstākļi, kas apelācijas instances tiesas ieskatā attaisnoja «V Service».

Dome šo lēmumu pārsūdzēja kasācijas instancē AT, kura ar savu spriedumu pilnībā atcēla apelācijas instances spriedumu un nodeva lietu atkārtotai skatīšanai otrā instancē Kurzemes apgabaltiesā. AT spriedumā norādīts, ka apelācijas instances tiesa ir Civilprocesa likuma normām neatbilstošā kārtībā izvērtējusi pierādījumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu