«LDz Loģistika»: Šī gada 11 mēnešos par 15,63% pieaudzis pārvadāto konteineru apjoms

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šogad 11 mēnešos kopumā pa dzelzceļa infrastruktūru Latvijā ir pārvadāti 11 835 konteineri, kas ir par 15,63% vairāk nekā 2016.gada 11 mēnešos, kad pārvadāti 10 235 konteineri, aģentūru LETA informēja VAS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) meitasuzņēmuma SIA «LDz Loģistika» pārstāvji.

«LDz Loģistika» šī gada 11 mēnešos ir īstenojusi aktīvu darbību starptautiskajos tranzīta koridoros, atzīmēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Verners Lūsis. Tā rezultātā uzņēmuma sniegto transporta-ekspedīcijas un loģistikas pakalpojumu apjoms pieaudzis par 97,6% savukārt pakalpojumu apjoms Latvijas pasūtītājiem kopumā palielinājies par 212,8%.

Jau vēstīts, ka «LDz Loģistika» šī gada 11 mēnešos sasniedza 24,7 miljonu eiro apgrozījumu, kas, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, ir teju divas reizes vairāk. «LDz loģistikas» apgrozījums 11 mēnešos pērn bija 12,5 miljoni eiro.

Lūsis skaidroja, ka šogad paplašināta sadarbība ar Baltkrievijas dzelzceļu dažādu projektu īstenošanā, iesaistot partnerus Ķīnā un Vācijā. Nākamajā gadā tiks turpināts šogad iesāktais darbs, jo īpaši ar kravu īpašniekiem un Indijas ostām, lai sadarbībā ar Krievijas dzelzceļa kompāniju «RŽD Logistika», «Transcontainer» un Baltkrievijas dzelzceļu palaistu testa vilcienu no Indijas pilsētas Mumbajas uz Latviju.

Tāpat 2017.gadā parakstīts līgums par sadarbību ar Kazahstānas dzelzceļa meitasuzņēmumu «KTŽ Express», lai ar Kazahstānas pusi turpinātu aktīvu darbu pie efektīvāku piedāvājumu izstrādes dzelzceļa pārvadājumiem. Šogad panākta vienošanās ar «DHL Global Forwarding» par informācijas ievietošanu uzņēmuma elektroniskajā sistēmā, lai efektīvi piedāvātu jau esošajiem «DHL Global Forwarding» klientiem un interesentiem Latvijas tranzīta koridora iespējas.

Šogad sākts darbs pie jaunu klientu un partneru piesaistes Skandināvijas un Eiropas valstīs. Tā šā gada nogalē Rīgā notika biznesa kontaktu veidošanas pasākums, kas tika organizēts, sadarbojoties Ārlietu un Satiksmes ministrijām un Latvijas lielākajiem transporta un loģistikas uzņēmumiem, stāstīja Lūsis.

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna «Latvijas dzelzceļš» valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitas sabiedrības - AS «LatRailNet», kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA «LDz Cargo», kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums SIA «LDz infrastruktūra», ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums SIA «LDz ritošā sastāva serviss», apsardzes uzņēmums SIA «LDz apsardze», kā arī loģistikas uzņēmums SIA «LDz Loģistika».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu