«Liepājas tramvajs» izsludina jaunu sarunu procedūru par tramvaja vagonu iegādi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Uzņēmums «Liepājas tramvajs» izsludinājis jaunu sarunu procedūru par vairāku tramvaja vagonu iegādi, informēja uzņēmuma tehniskais direktors Aigars Rauda.

Iepriekšējā sarunu procedūrā pagājušā gada rudenī arī pēc piedāvājumu iesniegšanas termiņa pagarināšanas netika saņemts neviens piedāvājums, taču potenciālie pretendenti bija izteikuši rakstiskus un mutiskus lūgumus gan pagarināt vagonu piegādes termiņus, gan mainīt iepirkuma nosacījumus. Konkurss tika pārtraukts. «Uzklausot ražotājus par to, kādi ir reālie piegādes termiņi, sapratām, ka esam «pārcentušies»,» atzina Rauda. Uzņēmumā gan iepriekš arī skaidroja, ka projekts tiek īstenots ar Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējumu, tāpēc piegādes termiņi ir ierobežoti, taču zināmu kompromisu starp fondu naudas apguves prasībām un ražotāju reālajām iespējām rezultātā ir izdevies atrast.

Jaunajā sarunu procedūrā termiņš, kādā jāpiegādā pirmais vagons, pagarināts līdz 24 mēnešiem, bet visi vagoni jāpiegādā 34 mēnešu laikā no līguma noslēgšanas brīža. Konkursa nolikumā nedaudz mainītas arī prasības attiecībā uz vagonu tehniskajiem parametriem.

«Liepājas tramvajs» plāno iegādāties sešus vai septiņus zemās grīdas tramvaja vagonus. Precīzs jauno vagonu skaits būs atkarīgs no piedāvātās cenas un pieejamā finansējuma, skaidroja uzņēmumā, paužot cerību, ka sarunu procedūrā tiks saņemti labi piedāvājumi. «Eiropā pašlaik aktīvi pērk vagonus, ražotāji ir noslogoti un vairāk ieinteresēti lielākos, piemēram, 60 vagonu pasūtījumos,» atzina Rauda.

Pieteikumus konkursā var iesniegt līdz 5.februāra plkst.14.

Jau ziņots, ka iepriekšējā sarunu procedūra beidzās bez rezultāta, jo konkursā netika saņemts neviens piedāvājums, lai gan vairāki ražotāji bija izrādījuši interesi par tramvaja vagonu piegādes konkursu.

Tramvaja vagonu iegādi paredzēts finansēt no Eiropas Savienības (ES) fondu un «Liepājas tramvaja» līdzekļiem. Iepirkums tiek īstenots ES fondu līdzfinansētajā projektā «Tramvaja līnijas un piegulošās teritorijas kompleksa rekonstrukcija», kas paredz gan Lielās ielas un tramvaja līnijas sakārtošanu, gan Tramvaja tilta paplašināšanu, gan arī vairāku jaunu zemās grīdas tramvaju iegādi. Plānotās projekta kopējās izmaksas ir 15,35 miljoni eiro, no kuriem ES fondu finansējums paredzēts 13 miljonu eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu