«airBaltic» pērn pārvadājusi vairāk nekā 3,5 miljonus pasažieru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas lidsabiedrība «airBaltic» 2017.gadā uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Skandināvijā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos kopumā pārvadājusi 3 523 300 pasažierus, kas ir par 22% vairāk nekā gadu iepriekš, aģentūrai LETA pastāstīja «airBaltic» pārstāvji.

Kā uzsvēra «airBaltic» izpilddirektor Martins Gauss, tas ir lielākais pārvadāto pasažieru skaits lidsabiedrības vēsturē.

«2017.gads lidsabiedrībai «airBaltic» bijis ļoti veiksmīgs. Mēs sākām lidojumus 13 jaunos maršrutos, mūsu flotei pievienojās septiņas jaunās «Bombardier CS300» lidmašīnas, un mēs kļuvām par pasaules punktuālāko lidsabiedrību. Gada otrajā pusē mēs katru mēnesi pārspējām savus pārvadāto pasažieru skaita rekordus,» uzsvēra Gauss.

Viņš norādīja, ka šogad «airBaltic» lidojumu kartei plānots pievienot vēl vismaz astoņus galamērķus. Kompānija iecerējusi turpināt stabilu izaugsmi ar labiem operatīvās darbības rezultātiem, ko paredz lidsabiedrības biznesa plāns «Horizon 2021».

Lidsabiedrības airBaltic vietu piepildījums lidmašīnās 2017.gadā bija 76%, kas ir par diviem procentpunktiem vairāk nekā gadu iepriekš. Pagājušajā gadā «airBaltic» veica 50 093 lidojumus, kas ir pieaugums par 14%.

«airBaltic» lidojumu regularitāte 2017.gadā sasniedza 99,43%, pārspējot uzņēmuma noteikto mērķi. Tas nozīmē, ka lidsabiedrība pagājušajā gadā veica vairāk nekā 99 no 100 plānotajiem reisiem.

Lidsabiedrība 2016.gadā pārvadāja 2 891 365 pasažierus un veica 43 872 lidojumus.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 60 galamērķiem, piedāvājot savienojumus uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Papildus tam «airBaltic» piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu