Konkursā meklē starptautiskās lidostas «Rīga» padomes locekli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Izsludināts konkurss uz starptautiskās lidostas «Rīga» padomes locekļa amatu, liecina paziņojums Satiksmes ministrijas mājaslapā.

Lidostas «Rīga» padomes priekšsēdētājs Juris Kanels sacīja, ka konkurss izsludināts tādēļ, ka viens no padomes locekļiem - Raitis Nešpors - pērn novembrī apstiprināts par VAS «Latvijas autoceļu uzturētājs» valdes priekšsēdētāju un izteicis vēlēšanos pamest darbu lidostas padomē. «Tiklīdz konkursā tiks atrasts jaunais padomes loceklis, Nešpors varēs atstāt darbu padomē,» sacīja Kanels.

Amata kandidātiem tiek prasīta akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība finansēs, ekonomikā, vadībzinībās, tiesību zinātnē, inženierzinātnē vai citā pielīdzināmā jomā, kā arī vismaz triju gadu profesionālā darba pieredze vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes vai padomes locekļa amatā (vēlams biržā kotētā vai starptautiskā uzņēmumā), vai vismaz triju gadu pieredze vadošā amatā institūcijā, kas atbildīga par politikas veidošanu, vai vismaz 10 gadu starptautiski atzīta pētniecības vai konsultāciju pieredze ar uzņēmuma darbību saistītā jomā vadošā akadēmiskā personāla amatā (asociētais profesors, profesors, vadošais pētnieks).

Tāpat amata kandidātiem jābūt izpratnei par valsts kapitālsabiedrību darbību un to regulējošajiem normatīviem aktiem, izpratnei par kapitālsabiedrību finanšu vadības un iekšējā audita jautājumiem, izpratnei par jautājumiem, kas saistīti ar gaisa kuģu apkalpošanu, aviācijas pasažieru un kravu pārvadājumiem, kā arī nekustamo īpašumu pārvaldīšanu. Amata kandidātiem jābūt arī stratēģiskās plānošanas prasmēm, spējai veidot pozitīvas attiecības, vadīt un strādāt komandā, lai sekmētu kapitālsabiedrības mērķu sasniegšanu, kā arī spējai pārraudzīt kapitālsabiedrības darbību, formulēt viedokli, pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību.

Amata kandidātiem jābūt nevainojamai reputācijai, valsts valodas prasmēm C līmeņa pirmajā pakāpē, kā arī angļu valodas prasmēm. Vēlama arī krievu valodas prasme.

Tāpat amata kandidātiem jāatbilsta Publiskas personas kapitāldaļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 31.panta ceturtās daļas prasībām, likuma par valsts noslēpumu 9.panta prasībām un likuma par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā prasībām.

Kandidātiem, kuri tiks virzīti otrajai vērtēšanas kārtai, nominācijas komisija lūgs septiņu kalendāro dienu laikā iesniegt redzējumu prezentācijas formā par starptautiskās lidostas «Rīga» darbību un attīstības perspektīvām, sniedzot ieskatu sabiedrības svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai.

Pieteikuma dokumentus jāiesniedz līdz 2018.gada 9.februārim.

Šobrīd starptautiskās lidostas «Rīga» padomē strādā Juris Kanels, Tālis Linkaits un Raitis Nešpors.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka starptautiskajā lidostā «Rīga» pagājušajā gadā apkalpoja 6,098 miljonus pasažieru, kas ir par 12,9% vairāk nekā 2016.gadā. No kopējā lidostā apkalpoto pasažieru skaita 53,3% pārvadāja Latvijas nacionālā aviokompānija «airBaltic», 15,7% - Īrijas zemo cenu aviosabiedrība «Ryanair», bet 9,1% - Ungārijas zemo cenu aviokompānija «WizAir».

Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu