«Airbus» maksās 81 miljonu eiro, lai izbeigtu korupcijas izmeklēšanu Vācijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FRANCOIS MORI / TT NYHETSBYRÅN

Francijā bāzētā aviobūves kompānija «Airbus» piekritusi samaksāt 81,25 miljonus eiro, lai panāktu vienošanos korupcijas izmeklēšanā par iznīcinātāju «Eurofighter» pārdošanu Austrijai 2003.gadā, piektdien paziņojusi Vācijas prokuratūra.

Izmeklēšanā netika konstatēta kukuļdošana ar nolūku noslēgt ienesīgu līgumu, paziņoja prokuratūra Minhenē.

Tomēr «Airbus» nav pienācīgi īstenojusi uzraudzību, ļaujot bijušajai vadībai «neskaidros nolūkos» saistībā ar līgumu veikt maksājumus miljoniem eiro apmērā, norādīja prokuratūra.

Savukārt «Airbus» paziņojusi, ka ir gatava maksāt noteikto summu, un tas nozīmē, ka 2012.gadā sāktā izmeklēšana «ir izbeigta».

Austrijas varasiestādes tomēr joprojām izmeklē apgalvojumus, ka kukuļi tika maksāti, lai par diviem miljardiem eiro pārdotu 18 iznīcinātājus «Eurofighter».

Austrijas valdība pērn vērsās tiesā pret «Airbus», cenšoties piedzīt 1,1 miljardu dolāru lielu kompensāciju. Vīne apsūdz kompāniju par apzinātu Austrijas mānīšanu.

Pašreizējais «Airbus» vadītājs Toms Enderss līguma noslēgšanas brīdī bija Eiropas Aeronautikas, aizsardzības un kosmosa izpētes kompānijas (EADS) aizsardzības nodaļas vadītājs.

Izmeklēšana par korupciju Vācijā un Austrijā, kā arī atsevišķas kukuļdošanas izmeklēšanas Francijā un Lielbritānijā ilgi metušas ēnu pār vienu no veiksmīgākajām Eiropas kompānijām.

«Airbus» decembrī paziņoja, ka Enderss nemēģinās palikt kompānijas vadītāja amatā pēc tam, kad 2019.gada aprīlī beigsies viņa līgumā paredzētais termiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu