«Ryanair» draud pēc «Brexit» atcelt lidojumus uz un no Apvienotās Karalistes

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Zemo cenu aviosabiedrības «Ryanair» vadītājs Maikls O'Līrijs piedraudējis pēc «Brexit» pārtraukt lidojumus uz un no Apvienotās Karalistes, lai liktu izstāšanās referendumā balsojušajiem cilvēkiem «pārdomāt» savu nostāju, vēsta medijs «The Telegraph».

Dublinā bāzētās aviosabiedrības vadītājs vēlas, lai briti saprot, ka viņiem «vairs nebūs lētu atvaļinājumu».

«Domāju, ka tas ir mūsu interesēs - uz neilgu laiku pārtraukt lidojumus,» aviokompāniju līderu sanāksmē Briselē ierosināja O'Līrijs. «Tikai tad, kad nonāksim līdz tam, varēsim vidējo britu vēlētāju pārliecināt, ka viņam meloja visu «Brexit» debašu garumā.»

«Jums solīja, ka varēsiet pamest ES un viss paliks kā bijis. Realitāte ir tāda, ka no ES var aiziet, tā ir jūsu izvēle, bet viss fundamentāli mainīsies,» viņš uzsver.

O'Līrijs uzskata, ka pēc «Brexit» avioindustrijā gaidāma «īsta krīze».

«Kad sāc saprast, ka vairs nevarēsi doties lētā atvaļinājumā uz Portugāli, Spāniju vai Itāliju, bet tā vietā vienīgās iespējas būs braukt uz Skotiju vai ar prāmi ceļot uz Īriju, varbūt tad mēs sāksim pārdomāt «Brexit» jautājumu,» teica O'Līrijs.

Viņa runu pārtrauca «EasyJet» vadītājs Johans Lundgrēns, kurš arī tobrīd atradās uz skatuves. «Ja jūs atcelsiet reisus, es lidošu,» viņš sacīja.

O'Līrijs jau iepriekš brīdinājis, ka 2019.gada martā aviosabiedrībām varētu nākties pārtraukt lidojumus uz un no Apvienotās Karalistes, ja līdz 2018.gada septembrim «Brexit» sarunās netiks panākta vienošanās. Aviokompānijas savus lidojumu grafikus veido apmēram sešus mēnešus uz priekšu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu