Latvijā darbu sācis jauns taksometru tiešsaistes pakalpojumu operators

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Maxim shemetov / REUTERS

Latvijā darbu sācis taksometru tiešsaistes pakalpojumu operators «Yandex.Taxi», aģentūru LETA informēja «Yandex.Taxi» pārstāvji.

«Yandex.Taxi» par plānu ieiet Baltijas valstu tirgos paziņoja 2016.gadā. Patlaban «Yandex.Taxi» darbojas Rīgā.

Izsaukt taksometru iespējams «iOS» un «Android» mobilajos pielikumos latviešu, krievu, angļu un citās valodās. Serviss automātiski nosaka lietotāja atrašanās vietu un nosūta pieprasījumu vistuvāk esošajam vadītājam, skaidroja «Yandex.Taxi» pārstāvji.

Mašīnas piebraukšana Rīgā maksā ne vairāk par 71 centu, bet pēc tam ne vairāk par 36 centiem par kilometru vai 13 centiem par brauciena minūti. Samaksāt par vešanu var skaidrā naudā vai ar bankas karti.

«Yandex.Taxi» starptautiskās attīstības direktors Mušegs Saakjans norādīja, ka operators strādā nevis nepastarpināti ar vadītājiem, bet gan sadarbojas tikai ar taksometru parkiem un dispečerdienestiem. Darbības sākšanas brīdī servisam ir sadarbība ar vairāk nekā 200 automašīnām, kas pieder desmit taksometru parkiem - sadarbības partneriem. Sadarbības partneru skaits nākotnē pieaugs.

Saistībā ar servisa darbības uzsākšanu Latvijā «Yandex» atjaunojis un precizējis galvaspilsētas karti, lai vadītāji spētu atrast jebkuru adresi un nospraust optimālu maršrutu, rēķinoties ar sastrēgumiem un slēgtajām brauktuvēm.

Saakjans atzīmēja, ka operators «Yandex.Taxi» sekos arī apkalpošanas kvalitātei.

"Lai apliecinātu, ka virsbūve nav bojāta un salonā ir tīrs, vadītāji regulāri fotografē automašīnu no dažādiem rakursiem. Sistēma sadala pieprasījumus, ņemot vērā vadītāja reitingu, kas balstīts lietotāju vērtējumos un izpildīto reisu statistikā. Vadītāji, kuru reitings ir augsts, pieprasījumu saņem pirmie. Ja reitings nokrītas zem minimālās vērtības, sistēma šo vadītāju bloķē, un viņš vairs nevar saņemt pieprasījumus no "Yandex.Taxi" lietotājiem.

«Yandex.Taxi» serviss tika nodibināts 2011.gadā. Šā gada februāra sākumā «Yandex» noslēdza darījumu ar «Uber», apvienojot taksometru tiešsaistes izsaukšanas biznesus Krievijā un citas valstīs. Jauno kompāniju vada agrākais «Yandex.Taxi» ģenerāldirektors Tigrans Hudaverdjans.

Patlaban apvienotā «Yandex.Taxi» un «Uber» kompānija strādā 300 Krievijas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Gruzijas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Latvijas un Moldovas pilsētās. Šā gada janvārī ar apvienotas kompānijas serveru starpniecību tika veikti 62 miljoni braucienu. Pagājušā gada beigās kompānija «Yandex.Taxi» iegādājās vienu no lielākajiem Krievijas ēdienu piegādes servisiem «Foodfox».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu