«Eurocontrol» datorsistēmas kļūda starptautiskās lidostas «Rīga» darbu neietekmē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Aeronavigācijas drošības organizācijas «Eurocontrol» datorsistēmas kļūda, kuras dēļ otrdien var aizkavēties puse Eiropas avioreisu, starptautiskās lidostas «Rīga» darbu neietekmē, zināja lidostā.

Lidostas «Rīga» pārstāve Laura Karnīte norādīja, ka lidosta nejūt, ka šī kļūda ietekmētu reisu ielidošanu. Viņa to skaidroja ar to, ka Rīgas lidosta Eiropas mērogā ir maza lidosta - kļūme drīzāk var ietekmēt Eiropas lidostas, kas apkalpo lielu reisu skaitu.

«Ja arī Latvijas lidostā būs kāda ietekme, tad tā būs maza,» piebilda Karnīte.

Arī lidostas «Rīga» mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka reisu ielidošana un izlidošana notiek pēc grafika un bez kavējumiem.

Jau vēstīts, ka datorkļūdas dēļ otrdien var aizkavēties puse Eiropas avioreisu, paziņojusi Eiropas Aeronavigācijas drošības organizācija «Eurocontrol».

«Šodien Eiropas tīklā tiek sagaidīti 29 500 lidojumi. Datorsistēmas atslēgšanās dēļ aptuveni puse no tiem var kādu laiku kavēties,» teikts «Eurocontrol» paziņojumā.

«Eurocontrol» uzsvērusi, ka šis incidents nerada nekādus drošības draudus.

Organizācija norādījusi, ka satiksmes regulēšanai izmanto ārkārtas situācijas plānu, piebilstot, ka lidojumu plūsma, domājams, atgriezīsies pie normāla grafika vēlu vakarā.

Par iespējamu lidojumu aizkavēšanos ziņo daudzas Eiropas lidostas.

Briseles lidosta, kas apkalpo 650 lidojumus dienā, paziņojusi, ka samazina izejošo reisu skaitu līdz desmit lidmašīnām stundā.

Par paredzamo lidojumu aizkavēšanos ziņo arī Amsterdamas Shipholas lidosta, Helsinki, Prāga un Kopenhāgena.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu